Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

tghaytoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Karın germe ameliyatları kimlere uygulanabilir?

Aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak ya da hamilelik sonrasında karın bölgesinde sarkma bombeleşme bulunuyorsa ve bunun yanı sıra karın kaslarında gevşeklik, ön kısımda diyet ve spora rağmen inatçı bir yağlanma mevcutsa, karın germe ameliyatı başarıyla uygulanabilecektir. Bunun yanı sıra karın bölgesinde çatlaklık ve sarkmalar bulunan hastalarda da oldukça başarılı sonuç alınabilir. Bu ameliyat için genellikle bayanlar başvursalar da zaman zaman benzer şikâyetlerle erkek hastalarda da bu girişimleri gerektirecek deformiteler ortaya çıkabilmektedir. 

Haberin Devamı

Özellikle doğum yapmış olan hastalarda sarkmış ve elastikiyetini kaybetmiş deri dokusu kilo vermekle ancak kısmen düzelmekte hatta bazen daha sarkık bir görünüme ulaşabilmektedir. Bu hastalarda çözüm sadece fazla olan derinin alınmasıdır. Bu ameliyat için gelen kimi kişiler karnındaki fazlalıklardan rahatsız olduklarını bu yüzden istedikleri kıyafetleri rahatça giyemediklerini ifade ederler. Bu ameliyatlarda bazı hastalarda fazla olan yağ dokuları da beraber alınarak bel kıvrımının daha incelmesi ve belirginleşmesi sağlanabilir. 

Karın germe ameliyatı nasıl uygulanmaktadır?

Hastanın karın bölgesindeki fazla yağlanmanın ve deri fazlalığının çıkarıldığı ve karın kaslarının gerilerek sağlamlaştırıldığı bir operasyon şeklidir. Karın germe operasyonları, bu bölgedeki şekil bozukluklarını düzeltme amacıyla yapılan işlemlerdir; kilo verdirici ve zayıflama amacıyla yapılması yanlıştır. Ama operasyon sonrasında bir kısım yağ dokusu vücuttan çıkarılacağı için kilo verilmesi elbette söz konusu olacaktır. Vücuttan yağ çıkarılması yoluyla sağlanan zayıflama, normal diyetle verilen kiloya göre vücudunuzda fark edilir bir etki doğuracaktır.

Karın germe ameliyatları uygulandığı bölgeye göre ikiye ayrılmaktadır. Mini karın germe operasyonu sadece göbek altında kalan kısma uygulanan işleme verilen addır. Bu tür ameliyatlarda göbek deliğinin yeri değişmez. Sadece göbek altı kısımda cilt sarkması, gevşeklik ve çatlaklar söz konusu ise bu tip operasyonlarla oldukça başarılı sonuç alabilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Tam karın germe ameliyatında göbeğin yeri değişeceği için bu bölgede de bir kesi söz konusu olacaktır. Bu tip ameliyatlarda öncelikle liposuction uygulanmaktadır. Hastanın durumuna göre kalça kısmına da liposuction uygulaması gerekebilir. İç çamaşırın içinde kalacak bir yerden kesi açılarak gevşemiş kaslar birbirine dikilir ve sıkılaştırılma sağlanır. Göbek deliği altında kalan fazla deri de çıkarılacaktır.

Karın germe ameliyatı sonrasında nelere dikkate edilmesi gerekmektedir?

Hastanın ameliyat sonrası 1 veya 2  gece hastanede yatması gerekmektedir. İlk birkaç gün karın bölgesinde şişlik ve ağrılar olabilmekte ve bu durum  ağrı kesiciler ile kontrol altına alınmaktadır. Ameliyat sonrası drenler ortalama 3-5 gün içerisinde alınmaktadır. Dikişler ise ameliyattan sonra kendiliğinden eriyerek kaybolmaktadır.

Hastanın normal hayatına dönmesi iki hafta ile dört hafta arasında sürecektir. Karın germe ameliyatı sonrasında bir süre korse giymeniz istenebilir. 3 ay boyunca ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası 2-3 hafta içerisinde ilk sonuçlar ortaya çıkmaya başlar. Ancak kesin sonuçlar için en az 2-3 ay beklemek gerekir. Bu süre içerisinde yapılan işleme bağlı şişlik giderek kaybolur ve ameliyatın etkisi ortaya çıkar. Vücudun formunu alması için bir süre özel bir korse giymeniz uygundur. Kesi izlerinin incelmesi ve son halini alması altı ay ile bir yılı bulabilir.

Ayrıca ameliyat sonrası hastaların çoğunda, düzenli egzersiz ve diyetle başaralı sonuçlar yıllarca korunabilir.

 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu