Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

tghaytoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Meme büyütme ameliyatı , genelde göğüslerin boyutunu artırmak ve aynı zamanda göğsün simetrik bir görünümünü elde etmek için meme implantların kullanılmasıdır. Ayrıca hamilelik sonrası kadınlarda oluşan göğüslerde sarkma, hacim veya doku kaybı gibi durumlarda da meme büyütme ameliyatları yapılmaktadır.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatlarında en kalıcı çözüm ve en çok kullanılan yöntem olarak protez yerleştirme öne çıkmaktadır. Protezlerin boyutu meme ve göğüs kafesi yapınıza, beden ölçülerinize, istediğiniz meme büyüklüğü ve şekline göre seçilecektir. Elbette bu noktada hastanın beklentisi ve isteği en önemli konu olacaktır ancak doktor hastanın isteğinin uygun olup olmadığını da hastaya aktarmalıdır.

Haberin Devamı

Bu tip operasyonlarda oluşturulacak kesilerin yerlerine göre farklılık arz etmektedir.

Meme başından, memenin hemen alt kısmından ve koltuk altından girilerek protez yerleştirilir. Meme de cepler hazırlanarak silikon protezler, meme dokusunun hemen altına ya da göğüs kasının altına kolaylıkla konulabilecektir. Bu tip operasyonlar çoğunlukla genel anestezi altında yapılmakta ve ameliyatın kapsamına göre 45 dakika ile 60 dakika aralığında sürmektedir.

Ameliyatın olduğu gün hastanın hastanede kalır ertesi gün ise hastaneden taburcu edilerek evine dönebilir. Evde de 3 – 4 günlük bir istirahat süresinin ardından kişi günlük yaşantısına yeniden ve sorunsuz bir şekilde dönebilmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası

Meme büyütme ameliyatı sonrasında hastada bir miktar şişlik görülebilir. Fakat iyileşme süreci içerisinde bu şişlikler azalmaya başlayacaktır. Bu durum genellikle oluşan ödem sebebiyle meydana gelir. Yine ilk günlerde silikon implantlar sonrasında az miktarda ağrı da yaratabilir. Ancak bu ağrı ilk günlerde gerçekleşir ve genelde sonrasında geçer.

Yine meme büyütme ameliyatı sonrasındaki birkaç günün ardından memedeki bantlar da alınabilir. Aynı zamanda meme büyütme ameliyatı sonrasında bir süre hastanın sporcu sutyeni olarak nitelendirilen sütyenlerden kullanması istenmektedir. Bu sütyenler memenin olması gereken şekline girmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Zaman içinde ödemler çözüldükçe memenin şekli de gittikçe iyileşmekte ve doğallaşmaktadır. Memenin tam şeklini alması ise 4 veya 6. ayı bulabilmektedir. Meme büyütme ameliyatı sonrasında emzirme ile ilgili bir problem yaşanmamaktadır. Meme büyütme ameliyatı esnasında meme dokusu çıkartılmadığı için süt kanallarının hasar görmesi gibi bir durum da söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı sonrasında kadınlar bebeklerini sorunsuz emzirebilirler.