Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

tghaytoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Popo büyütme sadece popoyu daha büyük hale getirmek değildir, vücudun proporsiyonunu düzeltmek ve yeniden şekillendirmektir. Burada hacmin yeniden dağıtılması, hacmin çekici olmayan bir bölgeden alınarak daha hoş kıvrımlı bir pozisyona taşınması söz konusudur. Bu perspektiften bakıldığında, çok iri bir kadın bile bir aday haline gelmektedir, çünkü daha yakından muayene edildiğinde görülür ki, büyük kaba etlerde, uygunsuz bir şekilde dağılmış olan yağ mevcutken, uygun estetik bölgelerde ise yağ hacmi eksiktir.

Haberin Devamı

Soru artık kimin popo büyütme ameliyatı için aday olduğu değildir, daha çok belirli bir hasta için hangi büyütme prosedürünün en iyi seçim olduğudur.

Popo estetiğinde en çok tercih edilen yöntemi ise yağ transferi yoluyla yapılan estetik ameliyatlardır. Özellikle popoda sarkma, şekil bozukluğu gibi durumlarda başvurulan yöntemlerden biri olan yağ transferine, Brezilya tipi popo kaldırma ameliyatı da denilmektedir. Vücutta fazla yağ dokusu bulunan bölgelerden alınan bu yağ kitleleri, özellikle poponun üst kısmına enjekte edilerek daha kalkık, dik ve hacimli  bir popo görünümü elde edilecektir. Popoda görülebilecek şekil bozukları da liposuction yöntemi ile de kolaylıkla giderilebilir.

Popo estetiği ameliyatı sonrası iyileşme

hasta ameliyattan sonraki gün taburcu edilir ve beşinci günde yara ve dren muayenesi için görülür. Drenler, genellikle ameliyattan 3-5 gün sonra çıkartılır. Drenler çıkarılana dek oral antibiyotik kullanılır.

Ameliyat sonrası takip kontrolleri, ameliyatın 2. Haftasından sonra 1. ayda görülür, ardından ameliyattan 3 ay sonra ve son olarak da 6 ay ve 1 yıl sonra görülür.

İlk 2 ilâ 3 hafta için, özel hazırlanmış yastıklar ile oturması, midesi üzerine yatması, yüzükoyun pozisyonda veya ayakta durması önerilir.. Hasta, evin etrafında küçük yürüyüşlere çıkabilir, fakat yara friksiyonu ve travmasından kaçınmak için aktivitelerini sınırlaması istenir.

Ameliyatın üçüncü haftasında, hastaya oturma ve araba kullanma izni verilir ve esneme egzersizleri yapmaya teşvik edilir. Hasta ameliyat sonrasında genellikle 2 ilâ 3 hafta içinde işine geri dönebilir.

Haberin Devamı

Spor salonuna dönmek ise yaranın durumuna bağlıdır. Eğer her şey yolundaysa, hasta ameliyattan 6 hafta sonra egzersizlerine kaldığı yerden devam edebilir. Eğer yarada risk varsa, idmanlara başlamadan evvel 2 ilâ 3 ay beklemek gerekebilir.

3 aydan sonra hastaya her türlü aktivite için izin verilir.

Sonuçlar ne kadar kalıcıdır?

Bu cerrahınıza da oldukça bağlı bir durum olmakla birlikte genel olarak sonuçların uzun ömürlü olduğu düşünülür. Kaçınılmaz olarak enjekte edilen yağların bir kısmı kaybolacaktır, enjekte edilen yağın yaklaşık %65-70’inin kalıcı olması umulur.

BBL’den sonra kilo alırsam ne olur?

BBL’den sonra kilo alırsanız, yağ hücrelerinde de kilo alırsınız ve bu ağırlığın nasıl dağılacağını tahmin etmeniz mümkün değildir.

BBL’den sonra gebe kalırsam ne olur?

Farklı insanlar gebelikte farklı yerlerinden kilo alırlar. Dolayısıyla, bir BBL’den sonra gebe kalırsanız – kilo almanız doğal olur. Ancak, ne kadar kilo aldığınızı denetleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hamilelikten sonra vücudunuz tekrar değişir, bu nedenle nasıl görüneceğiniz konusunda bir garanti yoktur. Poponuz daha da büyüyebilir ya da bir rötuşa ihtiyaç duyabilirsiniz.

BBL’den sonra iz kalır mı?

 Brezilya poposu işleminden sonra genellikle ortalama 5 mm boyunda noktasal  izler kalabilmektedir. Bu izler 1 sene içerisinde belli belirsiz hale gelebilmektedir.