Yaşam Orhan Pamuk’tan iki yeni kitap

Orhan Pamuk’tan iki yeni kitap

11.05.2009 - 00:15 | Son Güncellenme:

Pamuk, biri roman yazma sanatı üzerine, diğeri İstanbul’la ilgili iki kitap için çalıştığını açıkladı

Orhan Pamuk’tan iki yeni kitap

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk, İspanya’nın Granada kentinde gerçekleştirilen Hay Festival’e katıldı ve Carlos V Sarayı’nda düzenlenen konferansta konuştu. Türkler için çok önemli olan Endülüs’e ilk defa geldiğini belirten Pamuk, roman yazma sanatı üzerine bir deneme kitabı hazırlığı içinde olduğunu ve bu kitabı sonbaharda Harvard Üniversitesi’nde sunacağını ifade etti. Pamuk, İstanbul’la ilgili yeni bir roman yazdığını da açıkladı.

AB süreci yordu
Pamuk İspanyol basınına, Türkiye’nin AB’ye giriş süreci konusunda açıklamalarda da bulundu. İki tarafın da artık yorulduğunu vurgulayan Pamuk, “AB, geleceğinden dolayı endişeli ve bundan dolayı da yeterince sorunu var. Türkiye de demokrasisi, liberalizmi ve ifade özgürlüğünden dolayı endişeli” dedi. Irak’taki ABD işgalinin süreçte olumsuz etkisi olduğunu savunan Pamuk, “ABD’nin ve tüm Batı toplumunun prestiji, bu savaştan dolayı Türkiye’de çok düştü. Türkler, Avrupa isteklerinde heyecanlarını kaybetti. Ama her şeye rağmen Türk halkının AB ile birleşmek istediğine inanıyorum ve ümidimi kaybetmiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Barack Obama’nın ABD Başkanı seçilmesinden son derece memnun olduğunu söyleyen Pamuk, “Ama insanlıkla ilgili umutlarım ABD başkanlarına göre değişmiyor” dedi.

Yazarlar