Yaşam Portakal işçisi kızın sır ölümü

Portakal işçisi kızın sır ölümü

04.01.2011 - 02:39 | Son Güncellenme:

Portakal bahçesinde çalışmak için Antalya’dan Serik’e gelen ve 26 Aralık’ta arkadaşlarıyla tartışarak çiftlikten ayrılan Şüheda Bilgiç’in sekiz gün sonra nehirde cesedi bulundu

Portakal işçisi kızın sır ölümü

Antalya’nın Serik ilçesinde portakal bahçelerinde günübirlik çalışırken, geçen hafta arkadaşları ile tartıştıktan sonra çiftlikten ayrılan Şüheda Bilgiç’in (17) cesedi tesadüfen Acısu Nehri’nde bulundu. Baba Elfi Bilgiç, önceki günjandarmanın uzman köpeklerinin ısrarla nehir kenarında durmalarına rağmen su içinde arama yapılmamasına sitem etmişti.
Anne babası ayrıldıktan sonra bunalıma giren Şüheda, bir süre önce arkadaşları ile birlikte portakal bahçelerinde çalışmak için Antalya merkezinden Serik ilçesine bağlı Eminceler köyüne geldi. Bir çiftlikte çalışan Bilgiç, 26 Aralık’ta arkadaşları ile tartıştıktan sonra ortadan kayboldu.
Genç kızın dönmemesi üzerine endişelenen arkadaşları durumu ailesine haber verdi, aile de jandarmaya başvurdu. Amcasının hiperaktif olarak tanımladığı Şüheda’yı bulmak için ekipler seferber oldu.
Aramalara Belek beldesinde bulunan köpek timi de katıldı, ancak hiçbir yerde genç kızın izine rastlanmadı.
Aramalara katılan ve ekiplerin uzman köpeklerle kızının kaybolduğu alandaki dere kenarında araştırmalar yaptığını belirten baba Bilgiç, önceki gün köpeklerin ısrarla dere kenarında durmalarına rağmen su içinde herhangi bir arama yapmadığını öne sürdü.
Dün sabah Belek’te bir kişi Acısu Nehri’nin yüzeyinde bir ceset olduğunu fark etti. Vatandaşın durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma, cesedin Şüheda Bilgiç’e ait olduğunu belirledi.

Morgta kavga
Balıkadamlar tarafından nehirden çıkarılan genç kızın cesedi, otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Şüheda Bilgiç’in cenazesini almak için morga gelen annesi ile babasının yakınları arasında kavga çıktı ve amca Fethullah Bilgiç bıçakla sırtından yaralandı. 6 kişi gözaltına alınarak karakola götürülürken, genç kızın cenazesi Uncalı Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Portakal işçisi kızın sır ölümü

Baba ‘intihar olabilir’ dedi
Baba Elfi Bilgiç, “Biz annesi ile yakın bir geçmişte ayrılmıştık. Bu onu çok etkilemişti. Çok duygusaldı. Annesine son derece bağlıydı. Bazı nedenlerden dolayı annesinin yanına gidemiyordu. Ona hasret kalmıştı. Bundan dolayı intihar etmiş olabilir” dedi. Bilgiç, kızının bir sevdiği olup olmadığını bilmediğini, ancak olması halinde hoşgörü ile yaklaşacağını kaydetti.

Yazarlar