Yaşam Postacılardan kıyafet isyanı

Postacılardan kıyafet isyanı

10.07.2010 - 00:27 | Son Güncellenme:

Mayısta dağıtılması gereken yazlık kıyafetlerini hâlâ alamadıklarını söyleyen postacılar eylemdeydi. Resmi giysileri olmadığı için sivil kıyafetlerle çalıştıklarını söyleyen postacılar “Sorumlu PTT yönetimi” dedi

Postacılardan kıyafet isyanı

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 15 Mayıs’ta almaları gereken yazlık kıyafetlerinin verilmediğini ileri süren postacılar eylem yaptı. İstanbul Avrupa Yakası Posta İşletmeleri ve Dağıtım Başmüdürlüğü önünde bir araya gelen PTT görevlileri adına yapılan açıklamada “PTT yönetimi yazlık elbiseleri kışın, kışlık elbiseleri yazın veriyor” denildi.
Açıklamada postacıların, sivil elbiselerle dağıtıma çıktığı ve bunun tek sorumlusunun da PTT yönetimi olduğu öne sürülerek, “Bu soruna acilen çözüm bulunmazsa iş kıyafetleri verilene kadar sivil giysilerimizle dağıtıma çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadesine yer verildi. Açıklamada, resmi kıyafet giymeyen postacılara ceza verildiği de kaydedildi.

PTT’nin sokaktaki yüzü
Ankara Posta İşletme Dağıtım Başmüdürlüğü önünde açıklama yapan Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat da “Verilmeyen kıyafetleri giyme şansımız olmadığından işe sivil giysilerimizle geldik ve posta dağıtımına böyle çıkıyoruz. Vatandaş postacıyı elbisesinden tanıyor. Postacı, kıyafetiyle PTT’nin sokaktaki yüzüdür. Sivil elbiselerimizle dağıtıma çıkmamızın sorumlusu iş kıyafetlerimizi vermeyen PTT yönetimi. Eğer bu sorunumuz acilen çözüm bulunmazsa iş kıyafetlerimiz verilene kadar sivil giysilerimizle dağıtıma çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. Polat, sivil kıyafetlerle göreve giden postacıların EGO otobüslerine alınmadığını da ileri sürdü.

Sivil kıyafet eylemi
Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Hasan Solmaz ise önceki gün apar topar gömlek dağıtımının yapıldığını iddia etti. Posta İşletme ve Dağıtım Başmüdürlüğü önünde açıklama yapan Hasan Solmaz, “Madem elbiseler hazırdı 1.5 yıldır neden dağıtılmadı?” diye sordu.
2009’da da postacıların elbiselerinin “Türkiye’de kumaş bulunamıyor” gerekçesiyle verilmediğini kaydeden Solmaz, “15 Mayıs’ta verilmesi gereken yazlık elbiseler hâlâ verilmedi. Elbiselerimiz verilmediği takdirde işe sivil kıyafetlerle gelme eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

Yazarlar