Sağlık Rahim Duvarı İncelmesi Nedir, Neden Olur? Rahim Duvarı İncelmesi Hamileliğe Engel Mi?

Rahim Duvarı İncelmesi Nedir, Neden Olur? Rahim Duvarı İncelmesi Hamileliğe Engel Mi?

30.03.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Rahim duvarının incelmesi nedir? Rahim duvarının incelmesi neden olur? Rahim duvarının incelemesinin zararları nelerdir? Rahim duvarının incelmesi hamileliğe engel midir? Rahim duvarının incelmesi belirti verir mi? Rahim duvarının incelmesinde hormonların etkisi bulur mu? Rahim duvarı incelmesi sonradan oluşur mu? Rahim duvarının incelmesi nedir ve hamileliğe engel midir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Rahim Duvarı İncelmesi Nedir, Neden Olur Rahim Duvarı İncelmesi Hamileliğe Engel Mi

 Rahim duvarı hamilelikte embriyo oluşumunu etkilemese de daha sonra bebeğin gelişebilmesi için belirli bir kalınlığa sahip olması gerekmektedir. Rahim duvarı incelmesi belirli işlemler sonrasında da oluşabildiği gibi kendiliğinden de oluşabilen bir rahatsızlıktır. Rahim duvarı rahmin içindeki iç zar ve katman olan bölgedir. Rahim duvarı olarak adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

 Rahim Duvarı İncelmesi Nedir? Neden Olur?

 Rahim duvarının gebelik için gerekli kalınlığa ulaşmaması rahim duvarının inceliği ile alakalı olmaktadır. Üreme çağında olan kişilerde belirli rahatsızlıklar bulunmadığı takdirde rahim duvarı incelmesi gözükmemektedir.

 Rahim duvarı incelmesi için doğum kontrol haplarının kullanılması hormon salgılarındaki bozukluklar kürtaj yapılması ve enfeksiyonlara bağlı olarak iç zarların birbirine yapışık olması rahim duvarının incelmesini ortaya çıkarmaktadır.

 Rahim duvarının incelmesi menopoz belirtileri ile aynı belirtileri göstermektedir.

 Rahim Duvarı İncelmesi Hamileliğe Engel midir?

 Rahim duvarının inceliği hamilelikte embriyo un oluşumunu engellememektedir. Rahimde bebek oluşmasına engel olmamasına rağmen duvarının bebeğin sağlıklı gelişimi için kalınlaşması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Rahim duvarı incelmesi olduğunda ise düşükler meydana gelebilmektedir. Rahim duvarı incelmesi tedavi edilebilen bir rahatsızlık olduğundan gebelik düşünüldüğünde gerekli tetkikleri yaptırarak doğuma hazırlanmak gerekmektedir. Rahim duvarının inceliğinin neden kaynaklandığını belirleyerek tedavisi o soruna göre yapılmaktadır.

 Özellikle hormona bağlı incelemelerde ilaç tedavisi yapılmaktadır. Diğer nedenlere dayanan rahim duvarının incelme nedenine bağlı olarak tedavi yöntemleri de değişebilmektedir. Tedavisi yapıldıktan sonra gebelik için sorun teşkil etmemektedir. Belirtilerin bilinerek önceden tedavisi yapılması gerekmektedir.

 Rahim Duvarı İncelmesi Belirtileri Nelerdir?

 Rahim duvarının incelmesinin belirtileri arasında menopoz belirtilerine benzerlik göstermektedir. Adet dönemi sancılı olmaktadır. Adet kanamalarında azalma ve lekelenme şeklinde belirtiler görülmektedir. Adet dönemlerinde değişkenlikler görülmektedir. Adet kanamasında beklenenden az veya adet döneminde değişkenlikler olmaya başladığında kadın doğum uzmanına danışılmalıdır.

Yazarlar