Sağlıklı Beslenme Sarımsağın faydaları

Sarımsağın faydaları

02.06.2011 - 16:47 | Son Güncellenme:

Allium Sativum yani sarımsak çok keskin tadı olan bir bitkidir. Yüzyıllardır hem mutfakta hem de alternatif tıp alanında tercih edilen sarımsak, antibakteriyel, antiviral ve antioksidan özelliklere sahip "allicin" maddesini içerir.

Sarımsağın faydaları

Sarımsağın faydaları
Sarımsağın faydaları


Sarımsak, yüksek kolesterol, parazitler, solunum yolları sorunları, hazımsızlık ve enerji azlığı gibi durumların tedavisinde kullanılır.

Araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketmenin tansiyonu düşürdüğünü, kan şekerini ve kolesterolü azalttığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir. Ancak sarımsağın faydasını alabilmek için toz ya da tablet halinde kullanmak gereklidir. Çünkü çiğ haldeki sarımsakta bulunan allicin etkisini göstermeden midede asitler tarafından parçalanabilir. Sarımsağı pişmiş, ezilmiş ve diğer biçimlerde de tüketebilirsiniz.


Sarımsak antiviral özellikleri olduğu için vücudu alerjilere karşı savunur.


Antibakteriyel bir bitki olan sarımsak boğaz tahrişlerini ve öksürüğü de azaltır. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarında vücuda direnç kazandırır.

Haberin Devamı

Solunum yolları enfeksiyonlarından nasıl korunacaksınız? Tıklayınız...


Antibakteriyel ve ağrı kesici etkileri de diş ağrıları için birebirdir. Sarımsak suyunu ya da ezilmiş bir diş sarımsağı ağrıyan dişe uyguladığınızda rahatladığını hissedebilirsiniz.

Yazarlar