Sağlıklı Beslenme Sarımsak Osteoartrit Tedavisinde!

Sarımsak Osteoartrit Tedavisinde!

20.12.2010 - 11:46 | Son Güncellenme:

Londra King’s College okulundan araştırmacılar, sarımsak ve soğan gibi keskin kokulu bitkiler olan alyum bitkilerinden tüketen kadınların kalça bölgesinde görülen osteoartrit şikâyetinin önemli ölçüde azaldığını ortaya çıkardı.

Sarımsak Osteoartrit Tedavisinde

Sarımsak Osteoartrit Tedavisinde
“BMC Musculosketal Disorders” isimli dergide yayınlanan bulgular yalnızca osteoartrite karşı beslenmenin önemini vurgulamakla kalmayıp, sarımsak içerisinde bulunan bileşenlerin de hastalığın tedavisinde etkili olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Vücut ağırlığı ile osteoartrit arasındaki ilişki önceden bulunmuştu; ancak tam olarak bu bağın nedeni anlaşılamamıştı. Bu araştırma yeme alışkanlıkları ile rahatsızlığın etkileri konusunu derinlemesine inceleyen öncü araştırmalar arasında yer aldı.

Osteoartrit yetişkinler arasında en çok görülen bir artrit hastalığı ve yalnızca İngiltere’de 8 milyon civarında hasta bu sorundan muzdarip. Bu hastalık kalça, dizler ve omurgayı etkileyerek ağrı ve hareket kısıtlamasına neden oluyor. Şuan hastalık için ağrı kesiciler dışında herhangi bir tedavi bulunmuyor. Eklem değiştirme de uygulanan tedaviler arasında.

Eklem ağrıları ve kireçlenme ile savaşta size yardımcı olacak ürünler için TIKLAYIN!

Araştırma kapsamında 1000 üzeri sağlıklı ve artrit belirtisi olmayan ikiz bayan katılımcılar incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar ikizlerin yeme alışkanlıklarını, x-ray görüntüleme sayesinde elde ettikleri katılımcıların vücutlarındaki erken osteoartrit belirtilerini de hesaba katarak inceledi.

Araştırma sonucunda beslenme alışkanlıkları daha düzenli olan bireylerde daha az belirtinin olduğu görüldü.

Yazarlar