Yaşam Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır? Sarımsak Yağı Nasıl Çıkarılır?

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır? Sarımsak Yağı Nasıl Çıkarılır?

03.06.2021 - 14:24 | Son Güncellenme:

Doğal bir mucize olarak adlandırılan sarımsak içerisindeki sülfür sayesinde kokusu oldukça belirgin ve faydaları sayılamayacak kadar zengin bir besin maddesidir. Sarımsağı yiyeceklerde kullanarak ve sarımsak yağı elde ederek birçok alanda kullanmak ve faydalanmak mümkündür. Sarımsak yağı nasıl yapılır? Sarımsak yağı nasıl çıkarılır ve faydaları nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır Sarımsak Yağı Nasıl Çıkarılır

Sarımsak yağını evdeki malzemeler ile kolaylıkla yapmak mümkündür. Böylelikle birçok yararından fayda elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Sarımsak Yağını Nasıl Yapılır?

Doğal bir mucize ve antioksidan kaynağı olan sarımsak faydalı olduğu kadar aynı zamanda yemeklerde lezzet veren bir öğe olarak da kullanılmaktadır. Sarımsaktan elde edilen sarımsak yağı ise hem beslenmede kullanılabildiği gibi hem de tedavi amaçlı birçok hastalığa şifa olarak tavsiye edilmektedir.

​​​​​​Sarımsak yağı yapmak için orta büyüklükte on diş sarımsağı kabuklarından ayırarak temizlemek gerekmektedir. Temizlenen sarımsakları bıçağın yanı ile ezilerek bir kavanoza koyulmalıdır. Hafif ezilmiş ve özü ortaya çıkmış sarımsakların üzerine dört çay bardağı zeytinyağı eklenerek kavanozun kapağı kapatılmalıdır.

Kavanoz içerisinde hazırlanan sarımsak yağı güneş gören bir yere bırakılmalıdır. Arada bir tahta kaşık ile karıştırıldıktan sonra kokusunu yoğun olarak bıraktığında hazır hale gelebilmektedir. Sarımsak yağının elde edilişi birkaç günü bulabilmektedir.

Sarımsak Yağını Nasıl Çıkarılır?

Sarımsak yağı çıkarmak için özellikle sarımsakların ideal şekilde ezilmesi ve özünün çıkması gerekmektedir. Sarımsak yağ içerisinde çözünebilmesi için ise içerisine eklenen yağın özellikle saf zeytinyağı olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Sarımsak yağı belirli makineler ile ezilerek de çıkarılabildiği gibi daha çok ev ortamına yapılabilen şekilde kullanımı tercih edilmektedir. Sarımsak yağı özellikle saç bakımından cilt ve tırnak bakımına ve mantar oluşumunu engellemekten bakterileri yok etmeye kadar birçok alanda faydalı olan bir yağdır. Aynı zamanda diğer yağlarla da karışım halinde kullanılabilmektedir.

 

Yazarlar