Yaşam Şemsiyeli maraton

Şemsiyeli maraton

27.10.2008 - 00:05 | Son Güncellenme:

“Bu şehir koşar” sloganıyla İstanbul’da bu yıl 30’uncusu düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu sağanak yağmur altında gerçekleşti. Bol mesajlı maratonda terör ve sigara içenler kınandı

Şemsiyeli maraton

30. Kıtalararası Avrasya Maratonu kapsamında düzenlenen Halk Koşusu için dün katılımcılar İstanbul’un Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü altında toplandı. Koşu öncesi bölücü terör örgütüne tepki gösterildi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.
Şemsiye altında gerçekleşen maraton, “Bu şehir her şartta koşar. Her şartta koşan şehir problemlerinden arınarak koşuyor. Su problemi artık bu şehirde bitiyor. Yağmurla koşmamız da bu bakımdan önemli” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın startıyla başladı. Yağmur nedeniyle 10 dakika erken başlayan ve üç ayrı kategoride gerçekleştirilen maratonda tekerlekli, patenli, yaşlı - genç binlerce sporcu sağanak yağış altında koştu.

Beyaz güvercin uçurdular
Koşu her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Batman’dan gelen öğrencilerle İstanbul’daki bir özel okulun öğrencileri Başkan Topbaş’la birlikte beyaz güvercinler uçurdu. Koşuya gitarlarıyla katılan 3 genç, yağmur altında çaldıkları parçalarla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Küçük bir şenliğe dönüşen koşuda halay çekenler bile oldu. Bazıları kahvaltısını çay ve simitle köprü üzerinde yaparken, bazıları ise bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Köprünün iki ayağının yola yakın duvarları, bir iz bırakmak isteyen katılımcıların duvar yazılarıyla doldu. Köprü ayaklarına ismini yazanların yanı sıra kalp çizerek içine sevgilisinin isminin baş harfini yazanlar da oldu.
Sigara karşıtı iki katılımcı ellerinde “Sigara içmeyen doktor istiyoruz”, “Sigara içmeyen öğretmen istiyoruz” şeklinde dövizlerle koştu. Fanatik taraftarlar da koşu sırasında takımlarının bayrağını taşıdı.

Atletler yağmur dinlemedi
Finişi Sultanahmet Meydanı’na alınan ve yükselti farkı uluslararası standartlara çekilen maratonda sağanak yağışa rağmen iyi dereceler çıktı. Erkeklerde birinciliği 2 saat 11 dakika 16 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Adilo Kasime Roba kazanırken, bayanlarda ilk sırayı, 2 saat 30 dakika 17 saniyeyle kendi en iyi derecesini koşan Rus Nailya Yulamanova aldı. Türk atletler arasında en iyi dereceyi bayanlarda 2:33.17 ile üçüncülük kürsüsüne çıkan Mehtap Sızmaz elde ederken, erkeklerde Bekir Karayel 2:20.38 ile 9. oldu.
MURAT AĞCA

Maratonda 1700 atlet kayboldu
Britanya’nın Galler bölgesinde düzenlenen bir maraton sırasında ortaya çıkan aşırı yağış ve fırtına yüzünden 1700 atletten haber alınamıyor. 2500 koşucunun katıldığı 2 günlük maraton, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi. Atletlerden bazıları maraton güzergâhı üzerindeki okul, ahır gibi yerlere sığınırken, 1700 atletin nerede oldukları bilinmiyor. Hava koşulları nedeniyle arama çalışmalarının zorlukla yapıldığı ancak atletlerden çoğunun bir yerlere sığınmış olabileceği belirtiliyor.
DIŞ HABERLER SERVİSİ


Şemsiyeli maraton



Bir kıtadan diğerine geçişte, köprü üzerinde fotoğraflar çektirildi, gitarlar çalındı, halaylar çekildi.


Yazarlar