Yaşam Şeyhim dedi, dergâhta darbukalı alem yaptı!

Şeyhim dedi, dergâhta darbukalı alem yaptı!

07.02.2009 - 01:05 | Son Güncellenme:

Şeyh olduğunu iddia ederek vatandaşlardan para toplayan Recep Küçük’ün evinde bulunan 571 CD’den sadece 6’sının dini içerikli olduğu belirtildi

Şeyhim dedi, dergâhta darbukalı alem yaptı

Bursa ve Balıkesir’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, şeyh olduğunu iddia eden bir kişiyle ve eşiyle, aralarında bir hemşirenin de bulduğu 10 kişi gözaltına alındı. Müritleriyle birlikte kemanlı, darbukalı, zurnalı ayinler düzenlediği belirlenen Recep Küçük (48), eşi S.K. (46) ve müridi Kenan Tatar tutuklanırken, yedi zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Balıkesir Bayındırlık Müdürlüğü’nden emekli Küçük, yaklaşık 10 yıl önce, Balıkesir’e bağlı Gökköy yakınlarında, Tatar ve bazı kişilerle birlikte dergâh kurdu ve içine bir türbe kondurdu. Bir süre sonra burada şifa dağıtıldığı söylentileri yayıldı.
Gelenlerden para alındı ve dergâha üye yapılarak para akışı sürdürüldü. İddiaya göre, para vermek istemeyenler ile dergâhtan ayrılmak isteyenler Tatar tarafından tehdit edildi. Küçük’ün kurduğu bu çark, yıllarca devam etti.
Küçük’le ilgili ihbarı değerlendiren Balıkesir Jandarma Komutanlığı, Küçük ve bağlantılı olduğu kişileri altı ay süreyle izledi. Oluşturulan sivil ekipler, kendilerini “şifa arıyor” gibi gösterip Küçük’le bağlantı kurdu. İzleme, Gökköy’deki dergâhta sürdürüldü.

Alem hatırası!
Jandarma önceki gün Balıkesir ve Bursa’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Balıkesir’deki operasyonda Küçük, eşi S.K., oğlu S.K. (25), ile müritleri Ü.K., Y.A., A.Ç., N.K., Z.F. ve K.S., Bursa’daki operasyonda da Tatar gözaltına alındı. Küçük’ün evinde yapılan aramada altısı dini içerikli, diğerleri porno, toplam 571 CD ve kaset, ayinlerde kullanılan keman, tef, flüt, zil, ses yayın cihazı, sarık ve cübbe ele geçirildi. CD ve kasetlerde, zanlıların dergâhta kaydettiği klarnetli, kemanlı, darbukalı alem görüntüleri olduğu belirtildi.
Jandarmadaki sorgularından sonra 10 zanlı, cinsel taciz, tehdit, şantaj, suça azmettirme, Mera Kanunu’na muhalefet, kaçak elektrik kullanma, 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Yasası’na muhalefetten adliyeye sevk edildi. Küçük ve eşi S.K. ile Tatar tutuklandı, diğer yedi kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yazarlar