Yaşam Soba faciasına 12 kurban

Soba faciasına 12 kurban

11.02.2009 - 00:59 | Son Güncellenme:

Sobadan sızan karbonmonoksit, Tekirdağ’da 6 kişinin ölümüne neden oldu. Gaziantep’te 1, Amasya’da 2, Kayseri’de 2 ve Konya’da 1 kişi de aynı nedenle yaşamını yitirdi

Soba faciasına 12 kurban

Sobadan sızan karbonmonoksit gazı, 12 kişinin ölümüne neden oldu. Tekirdağ’da 6, Gaziantep’te 1, Amasya’da 2, Kayseri’de 2 ve Konya’da 1 kişi yaşamını yitirdi.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde oturan Coşkun ailesinin evinde, Ethem Coşkun (37), eşi Çiğdem Coşkun (32), kızları Betül Coşkun (7) ve misafirliğe gelen Kemal Çağlar (32), Ömer Tan Sarıkaya (32) ve Erdinç Özer (32) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Dün Coşkun ailesinden haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Evin penceresindeki demir parmaklıkları kestikten sonra camı kırarak içeri giren ekipler, 6 kişinin cesediyle karşılaştı.

Telefonda ‘soba tütüyor’ demiş

Ölen kızı Çiğdem Coşkun’la olay akşamı telefonla konuştuğunu belirten baba Bahri Yörük, “Sobanın tüttüğünü ve bu yüzden başının ağrıdığını söyledi. ‘Geleyim mi?’ diye sordum. ‘Gerek yok’ dedi” diye konuştu.
Gaziantep’te oğlu Ahmet Yıldıran’la (22) birlikte oturan Fimriye Yıldıran (41), önceki gece kömür sobasını yakarak uykuya daldı. Yakınlarının şüphelenmesi üzerine haber verilen polis ve sağlık ekibi, dün eve girdiğinde anne-oğulu yataklarında hareketsiz buldu. Fikriye Yıldıran’ın öldüğünü tespit edilirken, durumu ağır olan Ahmet Yıldıran tedavi altına alındı.
Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Çobanören köyünde oturan İnzile Çoban (74) ve Hüseyin Çoban (75) ise sobanın borusunun yerinden çıkması sonucu sızan gazdan zehirlendi. Eve gelen yakınları tarafından hareketsiz halde bulunan yaşlı çiftin öldükleri anlaşıldı.
Kayseri’de bir gecekonduda oturan Nuri Çalımlı (58) ve eşi Seher Çalımlı (57) çiftinden yakınları 2 gün haber alamayınca camı kırarak eve girdi. Yakınları, çiftin cesetleri ile karşılaştı. Çiftin, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi.
Konya’nın Kadınhanı ilçesindeki öğrenci evinde Fatih Koç (19) ve kız öğrenci S.B. (19) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Eve gelen arkadaşları tarafından baygın bulunan Koç ve S.B, hastaneye kaldırıldı. Koç, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yazarlar