Genel Sağlık Son yıllarda tavan yaptı! Belirtisi kızarıklık ve kaşıntı... Gece daha yoğun oluyor

Son yıllarda tavan yaptı! Belirtisi kızarıklık ve kaşıntı... Gece daha yoğun oluyor

26.07.2023 - 15:27 | Son Güncellenme:

Günümüzde en önemli hastalıklar içerisinde uyuzun yer aldığı da bilinir. Bu hastalığın olduğu kişilerde belirgin özellikler bulmak mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Son yıllarda tavan yaptı Belirtisi kızarıklık ve kaşıntı... Gece daha yoğun oluyor

Uyuz, aslında çoğu kişinin bildiği ancak pek önemsemediği bir hastalıktır. Çünkü insanlar uyuz olacaklarına ihtimal vermezler. Bunun için herkesin uyuz olma ihtimali bulunmaktadır. Özellikle çocuklar ve yaşlılar bu hastalığa daha rahat şekilde yakalanabilirler. Uyuzun bazı belirtileri anlaşılır olmasa da ayırt edici belirtilerinin olduğu da bilinmektedir. Artışta olan bu hastalığa karşı dikkatli olmakta fayda vardır.

Haberin Devamı

Geceleri Yoğun Kaşıntı Varsa Dikkat!

Uyuz hastalığının en yaygın belirtisi gece yoğun şekilde kaşıntı olmasıdır. Zaten uyuzun insanı sinir eden yanlarından birisi kaşıntı yapmasıdır. Tabi kaşıntı sadece uyuz içerisinde görülmez. Yani kaşıntı ile farklı hastalıklarında bağlantısı olabilir. Ancak uyuz olduğunda geceleri farklı ve yoğun bir kaşıntı hissedilir. Buda uyuz olma ihtimalini ortaya çıkarır.

Geceleri yoğun kaşıntı yaşayarak doktora giden çoğu kişiye uyuz tanısı konulmuştur. Buda birçok insanın başına gelebilir. Özellikle temizlik konusuna çok dikkat etmek gerekir. Çünkü uyuz temizlik koşullarına uyulmayan yerlerde daha çok ortaya çıkabilir.

Uyuz ile ortaya çıkan kaşıntı son derece rahatsız edicidir. Buda uyuz olan birisinin yaşadığı zorlukları ortaya koyar. 

Haberin Devamı

Deride Döküntü ve Kızarıklık Uyuza İşaret Eder

Uyuz hastalığında yaygın belirtiler içerisinde deride döküntü olduğu da bilinir. Kişilerin derisinde meydana gelen döküntü giderek daha da artar. Buda uyuz için önemli bir belirti olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca deride döküntü meydana geldiği gibi kızarıklıkta başlar. Böylelikle uyuzun ortaya çıkışı başlamış olur. Bunun için böyle bir duruma denk gelenlerin önlemlerini almaları gerekir.

Uyuz, bazı ortamlarda daha yaygın şekilde ortaya çıkar. Özellikle çocuklar bulundukları ortamlardan dolayı uyuza daha kolay şekilde yakalanırlar. Tabi her insanın uyuz olma ihtimali olduğunu unutmamak gerekir. İşte deride yaşanan döküntüde uyuz tanısı için bir sebeptir. Deride meydana gelen döküntünün ardından kızarıklıkta oluşur. Bunun yoğun olması ile uyuz hastalığı işaret edilir.

Uyuz olan kişilerin derisinde gün geçtikçe döküntü artar. Döküntünün artması zamanla şiddetli hale gelir. Buda kişinin günlük hayatını olumsuz yönde etkiler. Böylelikle uyuz olunduğu dikkat çeker. Zaten uyuz olan kişiler gününü çok zor geçirirler. Bunun için uyuzun zor bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz.

Son yıllarda tavan yaptı Belirtisi kızarıklık ve kaşıntı... Gece daha yoğun oluyor

Deride Meydana Gelen Uzun Çizgiler Halindeki Oyuklar Önemli Bir İşarettir

Uyuz için ciddi belirtilerden birisi deride meydana gelen oyuklardır. Bu oyuklar uzun çizgiler halinde olmaktadır. Özellikle bu belirti oldukça önemlidir. Çünkü bu belirti diğerlerine göre daha doğru sonuçlar verir. Yani uyuz olduğunu düşünen kişiler bu belirtinin olup olmadığını kontrol edebilirler.

Haberin Devamı

Kişide görülen kabarık çizgiler ten renginde veya grimsi şekilde olabilir. Buna dikkat etmekte fayda vardır. Özellikle uyuz akarlarının belirli bölgelerde daha sık yaşadıkları bilinir. Bunlar içerisinde parmak araları, baş, boyun, göbek ve bel çevresi bulunur. Daha birçok yerde bu kabarık çizgileri görmek mümkündür.

Ten Üzerinde Kalın Kabuklar Görülebilir

Ten üzerinde yer alan kalın kabuklar uyuzun belirtisi olarak dikkat çeker. Bu uyuza Norveç uyuzu denildiği de bilinmektedir. Bu uyuzun bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu uyuza kabuklu uyuzda denilir. Oldukça dikkat çeken bu uyuza yakalanan kişiler dikkat etmelidirler. Hızlı bir tedavi süreci ile bu hastalıktan kurtulmak mümkündür. 

Uyuzun her türünde tedavi çok önemlidir. Çünkü uyuzun geçmesi için ilaç kullanmak lazımdır. Losyon ve krem kullanarak uyuzdan kurtulma şansı vardır. Bunun için uyuz olma ihtimali yaşayan kişiler bunun önlemini almak zorundadırlar.

Yazarlar