Stil Sonbahar-Kış Sezonunda Erkek Modası: Triko

Sonbahar-Kış Sezonunda Erkek Modası: Triko

08.07.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadın modasını incelediğimiz şu günlerde, birazda erkek modası hakkında bilgi vermek doğru olacaktır diye düşünüyoruz. Birçok ülkede böyle olmasa da, kadınlar bizim ülkemizde modayla erkeklerde göre daha iç içeler. Fakat; artık bu düşüncenin değişmekte olduğu görülüyor. Erkekler de artık en az kadınlar kadar modayı takip etmeye başladılar. Biz de bu düşünceyle yola çıkarak, sonbahar-kış 2012 sezonunda, erkek modasında sezonun en ‘hit’ trendi olan trikolara biz göz atalım dedik.

Sonbahar-Kış Sezonunda Erkek Modası: Triko

İlk olarak trikoların nasıl bir kumaş olduğuyla başlayalım. Triko; Fransızca’daki tricotage kelimesinden dilimize girmiştir. Trikolar örme kumaş sınıfına girerler. Mevsimlere göre ince ya da kalın olmak üzere her mevsimde giyilebilirler.

Haberin Devamı

M.Ö 5 ve 6. Yüzyıllarda Orta Asya Türkleri’ne ve Mısırlılara kadar dayanan örme işçiliğinin, günümüzde de tekstilde çok önemli bir yerde olduğu görülüyor. Bu kumaşlardan en favori olansa bu sezonda trikolar.

Hermes, Billy Reid, Burberry Prorsum, Ermenegildo Zegno ve Diesel Black Glod gibi birçok ünlü marka; koleksiyonlarında triko kumaşlara yer verdiler.

Erkek modasında karşımıza ince ve kalın kumaşlarla çıkan trikolar, bu sezon erkekleri şıklığa boğuyor. Hem spor hem şık kombinlerle kullanılan trikolar sayesinde erkekler stil sahibi olmanın da ötesine geçiyorlar.

Trikoların karşımıza nasıl çıktığına gelirsek… Klasik örgü desenli, düz ve blok renklerdeki trikolar klasikliğinde bir tık ötesindeler. Geometrik desenlerle süslenmiş trikolar, tek bir parçayla bile erkeklerde stil sahibi olabilmeyi garantiliyor.

Haberin Devamı

İster salaş bir kırkanız olsun ya da boğazlı düz bir kazağınız, her iki şekilde de bu sezon erkeklerin modasında ön sıralardasınız demektir. Bu kazakları isterseniz jean’lerinizle isterseniz kumaş pantolonlarınızın üzerinde kullanın. Her duruma uyum sağlayan bu parçalarla kadınların başını döndürecek ve modanın içinde olduğunuzu hissedeceksiniz.


Yazarlar