Sağlık Spiral Nasıl Çıkarılır? Rahim İçi Spiralin Günü Geçerse Ne Olur?

Spiral Nasıl Çıkarılır? Rahim İçi Spiralin Günü Geçerse Ne Olur?

09.09.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Doğum kontrol amaçlı kullanılan günümüzdeki en önemli cihazlar içerisinde spiral gelir. Tabii bazı durumlarda spiral çıkarılmak istenebilir. Bu konuda pek çok kişi internet üzerinden de bilgi almaya çalışıyor. Peki spiral nasıl çıkarılır? Rahim içi spiralin günü geçerse ne olur? İşte bu konu hakkında merak edilen farklı bilgiler.

Spiral Nasıl Çıkarılır Rahim İçi Spiralin Günü Geçerse Ne Olur

Uzman doktor kontrolünde 1 ya da 1,5 dakika içerisinde kolayca spiral rahim içine yerleştirilir. Önemli bir ağrı ve acı yaşanmadan sorunsuz biçimde bu işlem uygulanır. Bu noktada merak edilen ise isteğe bağlı olarak daha sonra spiralin çıkarılıp çıkarılmayacağı geliyor.

Haberin Devamı

Spiral Nasıl Çıkarılır?

Bilinenin aksine rahim içine yerleştirilen spiralin çıkarılması oldukça kolaydır. Üstelik herhangi bir ağrı ya da acı olmadan kolayca çıkarılır. Uzman doktor kontrolü altında gerçekleştirilen bu işlem için, aşamalı ve sıralı şekilde belli başlı aletler kullanılır.

- Öncelikle spekulum adı verilen bir alet vasıtasıyla rahim içi görünür.

- Bu noktada spiralin ipi gözlemlenir.

- Ardından başka bir özel alet yardımı ile spiral ipinden tutulur.

- Aynı şekilde spiral dikkatli bir biçimde çekilir ve rahim içerisinden çıkarılır.

Dakikalar içerisinde gerçekleşecek olan bu operasyon sayesinde, kolayca ve ağrı yaşanmadan spiral çıkarılır.

Rahim İçi Spiralin Günü Geçerse Ne Olur?

Rahim içi spiraller doğum kontrolü amaçlı günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu konuda merak edilen konular içerisinde ise spiralin günü geçerse ne olacağı geliyor. Takarken ya da çıkarken belli bir ağrı ya da acı yaşatmayan spiral, yaklaşık olarak 5 ya da 10 yıl kadar kullanılabilmektedir. Eğer kullanılan spiralin günü geçer ise herhangi bir ciddi durum yaşanmaz. Ancak ağrı ve acı ile adet kanaması gibi durumların yaşanmaması için, çok fazla zaman geçmeden gerekli durumlarda çıkarılması önemlidir.

Yazarlar