Sağlık Spiral Nasıl Takılır? Rahim İçi Spiral Takarken Acıtır Mı?

Spiral Nasıl Takılır? Rahim İçi Spiral Takarken Acıtır Mı?

18.07.2022 - 18:07 | Son Güncellenme:

Uzman bir doktor kontrolü altında spiral doğum kontrol amaçlı takılmaktadır. Pek çok kadın spiralin nasıl takıldığı hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki spiral nasıl takılır? Rahim içi spiral takarken acıtır mı? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Spiral Nasıl Takılır Rahim İçi Spiral Takarken Acıtır Mı

Spiral aynı zamanda rahim içi araç olarak da ifade edilir. Bu araç doğum kontrolü sağlamak için özel olarak rahim içine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Sıralı ve aşamalı biçimde ele alınan yöntem doğrultusunda, bu yöntemin nasıl gerçekleşeceği de internet üzerinden araştırılıyor.

Haberin Devamı

Spiral Nasıl Takılır?

Öncelikle spiral takmak isteyen kadının rahim bölgesine çubuk ya da metal şeklinde spekulum ismi ile bilinen bir alet takılır. Ardından tenekulum adı ile bilinen bir alet eşliğinde rahim ağzı tutulur. Böylece spiral rahmin içine uzman doktor kontrolü altında dikkatli bir şekilde yerleştirilir.

Oldukça basit bir yöntem olması ile beraber, yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 dakika içerisinde işlem tamamlanır. Ayrıca arzu edilirse daha sonra isteğe bağlı olarak çıkarılabilir. Ancak spiralin düşmesi gibi durumlar oluşmaması adına mutlaka uzman bir doktordan destek almak gerekmektedir.

Rahim İçi Spiral Takarken Acıtır mı?

En çok merak edilen ve akla takılan durumlardan biri, spiral takılırken acı verip vermediğidir. Bu işlem gerçekleşirken bazı kasılmaları meydana gelebilir. Ayrıca spiral takma işlemi gerçekleştikten sonra küçük bir ağrı yaşanabilir. Ancak bu durum çok ciddi değildir.

Haberin Devamı

Özellikle spiral takma işlemi uygulanırken kişinin kendini rahatlatması gerekir. Bu sayede uzman doktor spiral cihazını rahim içine çok daha dikkatli ve kolay bir şekilde yerleştirebilir. Genel olarak önemli bir ağrı ve acının yaşanmadığını söylemek mümkün. Sadece ve bazı durumlarda küçük bir ağrı meydana gelebilir. Bunun dışında herhangi bir acı yaşanmaz.

 

Yazarlar