Yaşam Tanrıya söz verdi servetini bağışladı

Tanrıya söz verdi servetini bağışladı

23.03.2010 - 00:48 | Son Güncellenme:

İngiltere’de multi-milyoner Albert Gubay (82) neredeyse tüm servetini hayır kurumlarına verdi. Gubay, bağışının nedeninin Tanrı’ya verdiği söz olduğunu açıkladı

Tanrıya söz verdi  servetini bağışladı

1 milyar 115 milyon lira verdi
Kwik Save süpermarketlerinin kurucusu 82 yaşındaki Albert Gubay çok fakir bir gençken eğer Tanrı ona bir milyoner olmasında yardım ederse, servetinin yarısının onun olacağına dair söz vermişti. Yıllar sonra Kwik Save süpermarketleri ve Total Fitness spor salonları ile yaklaşık 500 milyon sterlinlik (yaklaşık 1 milyar 162 milyon lira) servete sahip olan Gubay sözünün de ötesine geçerek 480 milyon sterlini yaklayık (1 milyar 115 milyon lira) hayırsever vakıflara bağışladı.

İlk marketini 1965’te açtı
Kuzey Galler’de Irak Yahudisi bir mülteci olan baba ile Katolik İrlandalı bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Gubay küçük yaşta şeker satmaya başlayarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. İlk Kwik Save marketini 1965 yılında Prestatyn kasabasında açan Gubay 8 yıl sonra zincir haline gelen süpermarketi 14 milyon sterline sattı. Gayrimenkul yatırımları ve Total Fitness spor salonlarının satışıyla bugünkü servetine ulaşan Gubay önümüzdeki yıllarda elinden geldiğince çok çalışarak hayır kurumlarına 1 milyar dolar bağışlamayı hedeflediğini söyledi.

Yazarlar