Alternatif Tıp Teff Tohumu Çayının Faydaları Nelerdir? Teff Tohumlu Çay Zayıflatır Mı?

Teff Tohumu Çayının Faydaları Nelerdir? Teff Tohumlu Çay Zayıflatır Mı?

08.12.2020 - 13:11 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren teff tohumu, özellikle faydaları ile dikkat çekiyor. Daha çok zayıflama yönünde önemli faydaları olması ile beraber, birçok değişik yarar da sunuyor. Peki, teff tohumu çayının faydaları nelerdir? Teff tohumlu çay zayıflatır mı? İşte bu konuda merak edilen farklı bilgiler.

Teff Tohumu Çayının Faydaları Nelerdir Teff Tohumlu Çay Zayıflatır Mı

Minik taneciklere sahip bir tahıl ürünü olarak ön plana çıkan teff tohumu, Kuzey Etiyopya’da yetiştirilen özel bir bitkidir. Kırmızı, kahverengi ya da beyaz renkleri üzerinden farklı çeşitlerde değerlendirilen teff tohumu, sağladığı faydalar üzerinden son dönemlerde ilgi topluyor.

Haberin Devamı

Teff Tohumu Çayının Faydaları Nelerdir?

Başta teff tohumu olmak üzere birçok farklı bitki çeşidi eklemek suretiyle teff tohumu çayı hazırlanmaktadır. Farklı faydaları ile beraber günümüzde çayı çok fazla tüketilmeye başlandı.

 - Lif, demir, protein ve kalsiyum bakımından zengindir.

 - Özellikle vejeteryan kullanımı için önemli besin kaynakları sağlar.

 - Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik ve Diş sağlığını önemli oranda korur.

 - Kansızlık problemine karşı iyi gelir.

 - Sağladığı yüksek besin değerleri ile beraber uzun bir süre tok tutar.

 - Zengin mineral ve vitamin desteği ile beraber bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir.

 - Metabolizmayı hızlandırır ve tok tutma özelliği ile beraber zayıflama imkanı tanır.

Haberin Devamı

 - Antioksidan etkisi yaratırken pek çok dış etmene ve zararlıya karşı koruma sağlar.

Teff Tohumlu Çay Zayıflatır mı?

Son dönemlerin en popüler çay çeşitleri içerisinde yer alan teff tohumu çayı konusunda, en merak edilen durumlardan biri zayıflatıp zayıflatmadığıdır. Bu açıdan teff tohumunun dengeli ve düzenli bir şekilde tüketildiği zaman zayıflattığını söylemek mümkün. Bunun nedeni ise yüksek besin değeri sayesinde tok tutma özelliği sağlamasıdır. Böylece sağlıklı bir şekilde kilo vermek için istenilen diyeti uygulama imkanı tanır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve bu da yiyeceklerin çok daha hızlı şekilde parçalanarak vücutta değerlendirilmesini sağlar. Böylece yüksek oranda yağ birikimi gerçekleşmez.

Teff Tohumu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Teff tohumu üzerinden çayını hazırlamak oldukça kolay. İlk olarak bir fincan kadar su kaynatılması gerekir. Daha sonra teff tohumu bir miktar kadar atılmak suretiyle 3 veya 4 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır. Bundan sonra ise afiyetle tüketebilir ve üzeri bunu periyodik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle sabahları kahvaltıdan yarım saat önce tüketmek oldukça etkilidir. Bu doğal bitki çayını kalıcı bir zayıflama imkanı vermesi için, sabahları aç karnına tüketilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Yazarlar