Editörün Seçtikleri Teknoloji zirvesi

Teknoloji zirvesi

29.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teknoloji zirvesi

Teknoloji zirvesi

Milliyet Gazetesi Ankara Doğan Baskı Tesisleri'nin kurdelası Cumhurbaşkanı Demirel tarafından kesildi. Siyasetin kalbi görkemli açılışta attı.

MİLLİYET Gazetesi Ankara Doğan Baskı Tesisleri, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından görkemli bir törenle hizmete açıldı. Demirel, açılışta Türkiye'nin böyle bir tesis kazanmasından sevinç duyduğunu belirterek, "Millete daha iyi hizmet yapmanızı diliyorum" dedi.
Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ ise, Doğan Medya Grubu'nun üretim ve istihdam bakımından Balkanlar ve Ortadoğu'nun en büyüğü olduğunu belirterek, "Hedefimiz Avrupa ligi, anayasamız hür, bağımsız ve tarafsız bir gazeteciliktir" diye konuştu.

2000'li yıllara hazırlanan Türkiye'de, son teknolojiyle donatılan Doğan Medya Center Ankara Üretim Tesisleri'nin önceki günkü açılış törenine Cumhurbaşkanı Demirel'in yanısıra, TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'le anamuhalefet lideri Necmettin Erbakan ve Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan katıldı. Törende ayrıca, devlet bakanları Hüsamettin Özkan, Yücel Seçkiner, Işın Çelebi, Sina Şükrü Gürel, Çevre Bakanı İmren Aykut, Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Orman Bakanı Ersin Taranoğlu ve Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, birçok milletvekili, üst düzey bürokrat ve yönetici de hazır bulundu.

Aynı anda dört gazetenin basılabildiği tesislerde, baskı makinelerinin tüm hatlarından bir saatte 180 bin baskı alınabiliyor. Bu üstün teknolojiyle DPC'de, aynı anda 40 renkli, 56 siyah beyaz sayfa olmak üzere, tam dört gazete basılabiliyor.


Yazarlar