Genel Sağlık Terleyen Ayaklar İçin Antiperspirant Kullanın

Terleyen Ayaklar İçin Antiperspirant Kullanın

26.12.2013 - 23:03 | Son Güncellenme:

Tıbbi adı hiperhidroz olan ayak terlemesi sık görülen bir durumdur ve kokuya da sebep olabilir.

Terleyen Ayaklar İçin Antiperspirant Kullanın

Tıbbi adı hiperhidroz olan ayak terlemesi sık görülen bir durumdur ve kokuya da sebep olabilir. Antiperspirant ürünler kullanmak gözeneklerin ter salgılamasını engelleyebilir ve düzenli kullanımıyla aşırı ayak terlemesi önlenebilir.

Haberin Devamı

Doğru Spreyi Bulmak

Antiperspirant spreylerde ter bezlerini engelleyen alüminyum klorür hekzahidrat aktif içeriktir. Ayakta kullanım için sprey versiyonları roll-on ürünlerden daha uygundur. Antiperspirantlar genellikle %10 – 15 oranında alüminyum klorür hekzahidrat içerirler. Bu oran koltuk altı için uygun olsa da ayaklarda kullanımda %30 oranı önerilir.

Reçeteli Antiperspirantlar

Antiperspirant kullanımına rağmen ayaklar terli ve kaygansa reçeteli ürünler kullanılabilir. Daha güçlü olan bu ürünler ayakta aşırı terlemeyle ilişkili enfeksiyon ve kokuyu önleyebilirler. Leke bırakıp bırakmadıklarını görmek için öncelikle eski bir çift ayakkabı ve çorapla kullanmayı deneyebilirsiniz.

Deodorantlar

Ayak terlemesi yüzünden oluşan kokuyu baskılamak için deodorant kullanmak yerine antiperspirant ürünleri tercih edin. Antiperspirant olmayan deodorantlar koku problemini gizleseler bile terlemeyi azaltmazlar. Dolayısıyla sorunun kökenine inmemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Antiperspirantlar ayak terlemesini kontrol etse de alınması gereken başka önlemler de vardır. Her gün nazik bir sabunla ayaklar yıkanmalı ve bakteriler giderilmelidir. Antiperspirant sıkmadan önce ayaklar tamamen kurulanmalıdır. Çoraplar gün içinde değiştirilmeli ve her gün antiperspirant yeniden sıkılmalıdır. Aynı ayakkabıların peşpeşe iki gün giyilmesi tavsiye edilmez. Bu sayede sevdiğiniz ayakkabıların terden zarar görmesi de önlenebilir. 


Berberler Cilt Kanserini Fark Edebilir



Yazarlar