Sağlık Testis Ağrısı Neden Olur? Sağ Ve Sol Testis Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Testis Ağrısı Neden Olur? Sağ Ve Sol Testis Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

10.03.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

Son yıllarda bireylerin en çok merak ettiği konuların başında testis ağrısı gelmektedir. Bu durumun temelde birkaç sebebi bulunmaktadır. En bilindik sebeplerden biri iktidarsızlık gibi sorunlara işaret olabileceğidir. Bireylerin aklına en sık gelen Testis ağrısı neden olur? Sağ ve sol testis ağrısı hangi hastalıkların belirtisi olabilir? İşte, tüm detaylar...

Testis Ağrısı Neden Olur Sağ Ve Sol Testis Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir

Testis ağrılarının temelinde genellikle birkaç hastalığın belirtisi bulunabilmektedir. Unutulmamalıdır ki uzun süreli testis ağrıları tehlikelidir. 

Haberin Devamı

 Testis Ağrısı Belirtileri Nedir?

 Genellikle pek çok bireyin cinsel birliktelik sonrasında testis ağrıları ile karşılaşması muhtemel olarak görülmektedir. Çünkü bireyler uzun süreli birliktelikten dolayı bu ağrılar ile karşı karşıya kalabilir. Genellikle bu ağrılar birkaç gün içinde geçmektedir. Özellikle bazı bireylerde testis ağrıları iki saat içinde dahi geçebilir. Fakat bu testis ağrısı uzun süreli olduğu takdir de son derece tehlikeli olabilmektedir.

 Tehlike boyutu kanserden birçok zührevi hastalığa kadar uzanır. Bu süre bir haftaya yaklaştığı anda acil bir şekilde doktor ile iletişime geçilmesinde fayda vardır. Aksi takdir de geri dönüşü olmayan birçok duruma ihtimal doğacağını unutulmamalıdır. Bireylerin geneli testis ağrıları belirtileri pek kıymete almamaktadır.

Haberin Devamı

 Muhtemele cinsel birliktelikten veya soğuktan kaynaklandığını düşünmektedir. Bu durum hem bireyin dağlığı hem de düzenli ilişkisinde bulunan eşinin hayatını tehlikeye atacak sonuçlara neden olabilir.

 Testis Ağrısı Neden Olur? 

 Testis ağrısını temelde birçok nedeni olduğu tıp fakültesinde çalışan uzman doktorlarca belirtilmiştir. İlk olarak düşünülen ve en yaygın karşılaşılan durum uzun süreli birliktelikten kaynaklanır. Özellikle bireyin en az dört defa boşalma ihtimalinden dolayı testis ağrıları ile karşılaşması normaldir. Unutulmaması gereken bu ağrıların geçme süresi ve sıklığı olmalıdır. İlk olarak testis ağrıları iki veya üç saat içinde geçmiyor ise tehlikeli bir durum olabilir. Her ihtimale karşı doktora gidilmelidir.

 Fakat bireylerin testis ağrıları en az bir gün boyunca geçmiyor ise birçok hastalığın işaretidir. İlk fırsatta doktor ile buluşulmalıdır. Diğer nedenlerden birisi de bir aralıkları ve seyri olmaktadır. Eğer testis ağrıları sık sık tekrarlanıyor ise tehlikeli durumlar kapıda olabilir. Buradaki neden ve belirtilerden en az biri bile karşılanıyor ise en yakın doktor ile iletime geçilmelidir.

 Sağ Ve Sol Testis Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

 Sağ veya sol testiste meydana gelen ağrılar birçok hastalığa sebebiyet vermektedir. Özellikle her iki testiste ağrılar var ise kanser benzeri hastalık olabilir. Eğer sadece bir testis de ağrı varsa bu durum daha da karışık olabilir.

Haberin Devamı

 Yani sadece sol veya sağ testis de ağrı var ise tehlikeli durumlar kapıdadır. En yakın zamanda doktor ile iletişime geçilmesinde fayda vardır. Çünkü kanser riskine karşı erken teşhis ihtimali meydana gelmektedir. Yani her hastalıkta olduğu gibi testis ağrıları da erken teşhis açısından önemlidir.

 Testis Ağrısının Tedavisi Var mıdır? 

 Her hastalık ve her hastalık belirtisinin tedavisi olduğu gibi testis ağrıları içinde birçok yöntem vardır. Eğer erken teşhis gibi durumlar olur ise bireyin hayatını etkilemeden yöntemler kullanırlar. Bu yöntemler genellikle testis ağrıları veya testsin hastalığına direkt müdahale için önemlidir. Eğer bireyler tedaviye devamlılık sağlar ise kalıcı olarak testis ağrılarından kurtulur.

Yazarlar