Genel Sağlık Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

27.09.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

Türk kahvesinin tadının güzelliğinin yanı sıra sağlığa da faydası oldukça fazladır. Her gün bir fincan içilen kahvenin insan vücudunda önemli olumlu etkileri olur. İşte Türk kahvesinin merak edilen faydaları...

Türk kahvesinin faydaları nelerdir

Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Her şeyde olduğu gibi aşıra kaçmamakla birlikte uzmanlar tarafından da Türk kahvesi tüketilmesi öneriliyor. Bol köpüklü Türk kahvesi yapılışını haberimizde derledik.

Haberin Devamı

TÜRK KAHVESİNİN BAZI YARARLARI

*Türk kahvesi düzenli olarak günde 2 fincan tüketildiğinde kolon, göğüs ve rektal kanserine yakalanma riskini azaltır.

*Türk kahvesinin antioksidan özelliğinin olması cildin yaşlanmasını geciktirir, cildi ve bütün vücudu serbest radikallerin neden olduğu hastalıklardan korur.

*Kemikleri kuvvetlendirir yalnız yaşlıların aşırı şekilde kullanması kemik sağlığı için zararlıdır

*Türk kahvesinin astım hastalığına iyi geldiği söylenmektedir, antioksidan özelliğinden dolayı solunum yolu iltihaplarını giderir, bronşları açar.

*Parkinson başta olmak üzere zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır, zihni açar, belleği kuvvetlendirir.

*Diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Haberin Devamı

*Ağrı kesicilerin etkisini arttırıcı özelliği vardır, bazı uzmanlar ağrı kesicilerin etkisini %30 oranından arttırdığını söylemekteler.

*Depresyon, stres ve sinirsel hastalıklara karşı etkilidir, sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.

*Türk kahvesi baş ağrılarını giderir.

*Spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi yağları yakmayı kolaylaştırıyor.

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız cezveye ilk olarak şeker eklemeniz gerekir. İlk önce şeker daha sonra kahve ve son olarak soğuk su eklemeniz yeterli olacaktır.

Kahveyi pişirirken muhakkak ocağa koymadan önce karıştırmalısınız. Kahveyi ocağa aldıktan sonra kesinlikle karıştırmamalı ve kendi kendine pişmesini beklemelisiniz.

Pişen kahveniz kabarmaya başladığında üzerindeki köpükleri kahve fincanlarına alın. Daha sonra kahvenizi 2-3 sn ocakta tutun. Son olarak fincanlara kahveleri ekleyebilirsiniz.

Yazarlar