Yaşam Türk sanatının Londra çıkarması

Türk sanatının Londra çıkarması

01.04.2012 - 23:43 | Son Güncellenme:

Sotheby’s’in 26 Nisan’da Londra’da düzenleyeceği Çağdaş Türk Sanatı müzayedesinden seçme eserler 4 Nisan’da Esma Sultan Yalısı’nda sergilenecek

Türk sanatının Londra çıkarması

Sotheby’s, Türk sanatı müzayedelerine bir yenisini ekliyor. Dünyaca ünlü müzayade evinin 26 Nisan’da Londra’da düzenleyeceği Çağdaş Türk Sanatı müzayedesinden seçme eserler 4 Nisan’da 11.00 - 18.00 saatleri arasında Esma Sultan Yalısı’nda sergilenecek. Müzayedenin yönetmeni Elif Bayoğlu şunları söylüyor: “Resimden işlemeye, heykelden kolaja, fotoğraftan kâğıt işe, sergilediğimiz eserler Türk sanatçıların yaratıcılıkları ve üretilen eserlerin çeşitliliğinin bir kanıtı.”
Müzayedede satışa sunulacak ve İstanbul’daki sergide de izleyiciyle buluşacak olan eserlerden ilki Taner Ceylan’a ait. Tarihte odalık denince akıllarına gelen güzel ve pürüzsüz bedeni yerine daha gerçekçi bir ‘oryantalist’ kadını resmeden Ceylan’ın “Ten Kafesi” adlı bu işi müzayedede 100 bin ile 150 bin sterlin aralığında satışa sunulacak. Müzayedenin bir diğer dikkat çekici ve İstanbul’da da görülebilecek olan işi Azade Köker’e ait. Sanatçının “Bathsheba” adlı eseri 45 bin ile 55 bin sterlin aralığında satışa çıkarılacak.

90 eser yer alacak
Ayrıca Ansen Atilla’nın “Guns of War II” (25 bin - 35 bin sterlin), Ramazan Bayrakoğlu’nun “Motorsiklet”i (15 bin - 20 bin sterlin), Ferit İşçan’ın “İsimsiz”i (10 bin - 15 bin sterlin), Komet’nin “İsimsiz”i (30 bin - 35 bin sterlin), Mehmet Güleryüz’ün “İki Yaka”sı (80 bin - 120 bin sterlin), Zeki Faik İzer’in “İsimsiz”i (20 bin - 25 bin sterlin), Ali Teoman Germaner’in “Kompozisyon”u (5 bin - 7 bin sterlin) ve “İsimsiz” heykeli (10 bin - 15 bin sterlin), İhsan Cemal Karaburçak’ın bu yıl Pera Müzesi’nde sergilenen “İsimsiz”i (25 bin - 35 bin sterlin), Canan Tolon’un “Glitch II”si (25 bin - 35 bin sterlin) ve Haluk Akakçe’nin “İsimsiz”i de (20 bin - 30 bin sterlin) sergide görülebilecek olan yapıtlardan.
90 eserin yer alacağı müzayedenin öne çıkan eseri ise Nejad Melih Devrim’e ait. Devrim’in “Soyut Kompozisyon” adlı eseri müzayedede 250 bin - 350 bin pound tahmini aralığında satışa sunulacak.

Yazarlar