Yaşam Uyuşturucu operasyonunda biri binbaşı 4 tutuklu

Uyuşturucu operasyonunda biri binbaşı 4 tutuklu

07.05.2008 - 01:21 | Son Güncellenme:

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, satışa hazır 30 kilo 850 gram eroin ele geçirdi.

Uyuşturucu operasyonunda biri binbaşı 4 tutuklu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, satışa hazır 30 kilo 850 gram eroin ele geçirdi. Operasyonun sonunda bir binbaşı ve bir astsubayla polislikten atılma bir kişinin de aralarında bulunduğu dört kişi tutuklandı.
Polis, polislikten atılma B.B. (35) ile F.Ç.’nin (38) liderliğini yaptığı şebekenin Van’dan getirdiği eroini diğer illere dağıttığı ihbarı üzerine harekete geçti. Üç aylık teknik takip sonucu başlatılan ve “Bumerang” adı verilen operasyonda Van’da eğitimli köpeklerle aranan bir cipin akaryakıt deposunda 30 kilo 850 gram eroin, 1 ruhsatlı tabanca ele geçirildi. Operasyonda B.B., jandarma tarafından Dursunbey’de, astsubaylıktan ayrılan F.Ç. ile araca zulayı yapan M.A. ve M.S.K. da Van’da yakalandı. İstanbul’da binbaşı rütbesiyle görevli Y.K. (34) ile Bursa’da astsubay olarak görev yapan ve B.B.’nin kardeşi M.B. de (30) inzibatlarca gözaltına alınarak Balıkesir’e getirildi.  B.B., F.Ç., Y.K. ve M.B. tutuklanırken iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki kişinin de arandığı bildirildi.

Yazarlar