Yaşam Uzanların 2 yatı sonunda TMSF’nin

Uzanların 2 yatı sonunda TMSF’nin

10.05.2008 - 02:43 | Son Güncellenme:

Uzan ailesine yönelik mali operasyon sonrasında TMSF’nin el koyduğu, ancak Ürdünlü bir işadamına satıldığı iddiası üzerine davalık olan “Airvawes” ve “Frequency” adlı 2 lüks yat sonunda Türkiye’nin oldu.

Uzanların 2 yatı sonunda TMSF’nin

TMSF’nin, söz konusu yatların Uzan ailesine ait olduğu ve sahte belgelerle eski satış sözleşmesi yapılarak başkasına devredilmiş gibi gösterildiği iddiasıyla, yatların gemi sicilinin bulunduğu Cayman Adaları’nda açtığı dava çarşamba günü sonuçlandı. 

İnternet’ten bilgi verdiler
Duruşmada, mahkeme, TMSF’nin Cayman Adaları’na gönderdiği avukatlarının savunmasının yanı sıra Uzan soruşturmasını yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan ile  2 uzman polisi dinledi. Savcı Ceylan ile 2 uzman polis internet üzerinden kurulan sistemle görüntülü olarak mahkeme heyetini bilgilendirdi. 3 yetkili, ortalama 80 milyon dolar değerindeki yatların satışındaki usulsüzlüklerin belgelendiğini delilleriyle anlattı.
Mahkeme gemi sicili kayıtlarının, sahte belgelerle eski tarihli gösterilerek yapıldığı ve satışının da usulsüz olduğu kararını verdi. Kararla, Uzan ailesinin Ürdünlü Abdullah İbrahim el Ayed’e sattığını iddia ettiği yatların gerçek sahibinin yine Uzanlara ait Rumeli Holding olduğu kesinlik kazandı. Böylece, 4 yıldır devam eden dava sonunda yatlar TMSF’nin eline geçti.   

Yazarlar