Püf Noktası Yağı fazla kaçan yemeği böyle kurtarın! 2-3 adet atınca fazla yağını anında alıyor

Yağı fazla kaçan yemeği böyle kurtarın! 2-3 adet atınca fazla yağını anında alıyor

27.12.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

Yemek yaparken hepimizin başına yağının, salçasının tuzunun fazla başımıza gelmiştir. Ancak bilmeniz gereken bir şey var ki mutfakta artık her şeyin çözümü var. Yemeğinizin yağı fazla kaçtıysa bu yöntemle fazla yağını alarak yemeğinizi kurtarabilirsiniz.

Yağı fazla kaçan yemeği böyle kurtarın 2-3 adet atınca fazla yağını anında alıyor

Mutfakta yemek yaparken bazen ufak tefe kazalar meydana gelebilir. Özellikle bunların başında yemeğin yağının fazla kaçması. Bu gibi durumlarda yemeğinizi döküp ziyan etmenize gerek yok Her şeyde olduğu gibi mutfakta da bazı hataların telafisi var. Yemeği yağı fazla kaçtıysa bu yöntemler hayat kurtaran türden. İçine eklemeniz yetiyor.

Haberin Devamı

2-3 ADET BUZ KÜPÜ ATIN

Buz, yemeğin fazla yağı almada en yaygın bilinen yöntemlerden biridir. Yemeğin içine 1-2 kalıp buz atmak. Bu sayede fazla yağ, hemen buzun çevresine toplanır. Ancak, bu yöntemi uygularken hızlı davranmak önemlidir; yani, buz erimeden önce yağı çevresine toplamasını bekleyip ardından tencereden çıkarmak gerekir. Yemek kıvamını korumak için bu adımı atlamamak önemlidir, çünkü eriyen buz, yağı hızla emebilir ve yemeğin lezzetini olumsuz etkileyebilir.

Yağı fazla kaçan yemeği böyle kurtarın 2-3 adet atınca fazla yağını anında alıyor

Bir diğer yöntem ise bayat ekmek. Tencerenin içine bir dilim ekleyin. Bayat ekmek yemeğin fazla yağını emdikten sonra çıkarılabilir.

Bunların dışında diğer seçenek ise ekstra yağı emmesi için yemeğin içine haşlanmış patates veya pirinç eklemektir. Böylece, fazla yağın neden olduğu ağırlığı azaltabilir ve yemeği kurtarabilirsiniz.

 

Yazarlar