Püf Noktası Yanmış ve kararmış çaydanlığı parlatan o yöntem: Yanmış ve kararmış çaydanlık sadece iki malzemeyle tertemiz oluyor

Yanmış ve kararmış çaydanlığı parlatan o yöntem: Yanmış ve kararmış çaydanlık sadece iki malzemeyle tertemiz oluyor

05.10.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

Evde bazen aksaklıklar yaşanabilir. Çaydanlığın altını açık unutmak veya altına su çekmek gibi ufak tefek unutkanlıklar sonucu çaydanlıklar kararabilir ve pis bir görüntüye neden olabilir. Bu gibi durumlarda evde bulunan malzemelerle çaydanlığınızı temizleyebilir ve parlatabilirsiniz. Yanmış ve kararmış çaydanlığı parlatan o yöntem…

Yanmış ve kararmış çaydanlığı parlatan o yöntem: Yanmış ve kararmış çaydanlık sadece iki malzemeyle tertemiz oluyor

Çaydanlık temizliği, özellikle çay severler için önemli bir konu olabilir. Çünkü çaydanlıklar sık sık kullanıldığından, zamanla kararabilir ve kireçlenme sorunu yaşayabilirler. Veya bazı zamanlarda mutfakta yaşanan aksilikler kararmalara sebebiyet verebilir. Çaydanlığın altını açık unutmak veya altına su çekmek gibi ufak tefek unutkanlıklar sonucu çaydanlıklar kararabilir ve pis bir görüntüye neden olabilir. İşte böyle durumlarda çaydanlığınızı parlatmak için deneyebileceğiniz çok basit bir yöntem var… İşte detaylar…

Haberin Devamı

Dış yüzeyini tertemiz yapan o yöntem

Çaydanlığınızı dış yüzeyine karbonatı dökün. Ardından limonunun suyunu sıkın. Karbonatın köpürdüğünü göreceksiniz. Bulaşık süngerinin sert tarafı ile güzelce ovalayın. Lekeler çıkmazsa aynı işlemi birkaç kez daha tekrarlayın. Çaydanlığınızı durulayın ve dışını parlatmak için temiz bir beze bulaşık makinesi parlatıcısı dökün ve dış yüzeyini ovalayın. Bu işlem sonucunda çaydanlığınızın parladığını ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Yanmış ve kararmış çaydanlığı parlatan o yöntem: Yanmış ve kararmış çaydanlık sadece iki malzemeyle tertemiz oluyor

Çaydanlık içi nasıl temizlenir?

Çaydanlığı doğal yollarla temizlemek için aşağıdaki doğal yöntemleri kullanabilirsiniz:

Limon ve Tuz: Limon suyu ve tuz karışımı çaydanlığın içindeki kireç birikimini temizlemek için etkili olabilir. Birkaç dilim limonu çaydanlığın içine koyun ve üzerine bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Ardından su ekleyin ve karışımı kaynatın. Kaynadıktan sonra çaydanlığı soğumaya bırakın ve sonra iyice yıkayın.

Haberin Devamı

Sirke: Sirke, çaydanlığın içindeki kireci çözebilir. Bir su ve sirke karışımı hazırlayın (genellikle yarım sirke ve yarım su karışımı kullanılır), çaydanlığın içine dökün ve kaynatın. Ardından çaydanlığı iyice yıkayın.

Karbonat ve Sirke: Bir miktar karbonatı çaydanlığın içine serpin ve sonra üzerine sirke ekleyin. Karışımın köpürmesini bekleyin ve ardından kaynatın. Sonra çaydanlığı iyice yıkayın.

Tatlı Soda ve Sirke: Çaydanlığı temizlemek için tatlı soda (baking soda) ve sirke karışımı kullanabilirsiniz. Çaydanlığın içine birkaç yemek kaşığı tatlı soda ekleyin, üzerine sirke dökün ve karışımı kaynatın. Ardından çaydanlığı iyice yıkayın.

Elma Suyu: Elma suyu da çaydanlığın içindeki kireç birikimini çözebilir. Bir su ve elma suyu karışımı hazırlayın, kaynatın ve sonra çaydanlığı yıkayın.

Yazarlar