Sağlık Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir?

Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir?

23.07.2022 - 15:11 | Son Güncellenme:

Besin alerjisi pek çok beslenme alışkanlığını da değiştirmektedir. Özellikle bebeklerde ve küçük yaşta başlayan bu besin alerjisi çeşitleri arasında yumurta, süt ve süt ürünlerine karşı alerji oluşumu en sık rastlanan alerji çeşitlerinden biridir. Yumurta alerjisinin pek çok yan etkisi ve belirtisi bulunmaktadır. Besin zehirlenmelerinin başlıca kaynağı olan bu alerji, kişinin yaşam fonksiyonlarını etkileyecek kadar önemli konulardan biridir. Yumurta alerjisi için tüm bilgileri sizler için derledik.

Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir

 

 Yumurtaya karşı alerji oluşumu özellikle bebeklerde ve çocuklarda görülmektedir. Çocuklarda süt ve süt ürünlerine karşı oluşan alerji ile birlikte pek çok belirti kendisini göstermektedir. Özellikle yumurta alerjisi oluşumunun nedenleri arasında katkı maddesi içeren gıda tüketimi gelmektedir. Yumurta alerjisi doğal olmayan ürünlerin tüketimi ile meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

 Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir? 

 Yumurta alerjisi belirtileri herkeste farklı şekillerde görülmektedir. Kişiden kişiye değişen alerji belirtileri bazı kişilerde hemen etkisini gösterse de bazı kişilerde 1 - 2 saat sonra görülmeye başlamaktadır. İlk olarak yumurta belirtileri arasında tansiyon düşmesine benzer belirtiler fark edilmektedir. Solunum yollarının tıkanması, midede oluşan sancı ve ağrı, bazı durumlarda mide bulantısı ve kusma gibi etkiler ilk belirtiler arasında yer almaktadır. Uzun vadeli belirtilerde bazı kişilerde 72 saat sonra da fark edilmeye başlanmaktadır.

 Ciltte kızarıklık ve deri dökülmeleri yumurta alerjisinin belirtileri arasında yer almaktadır. Makat bölgesinde oluşan kızarıklığın temel nedeni de çoğu zaman besin alerjisi olduğu söylenmektedir. Dudakların mor renk alması, solunumda sıkıntı yaşanması, mide ve bağırsak bölgesinde oluşan ağrı yumurta, süt ve süt ürünlerine karşı alerji oluşumunun temel belirtileri arasında yer almaktadır. Küçük yaşta başlayan yumurta alerjisi için anne ve babalar bebeğini gözlemleyerek oluşan belirtileri takip etmektedir. Yapılan test sonucunda bebeğin alerjisi olup olmadığı tespit edilmektedir.

Haberin Devamı

 Yumurta Alerjisi Olan Bebekler Ne Yemelidir?

 Yumurta alerjisi genellikle bebek ve çocuklarda rastlanan durumlardan biridir. Yumurta alerjisi olan bebekler beslenme ve vitamin alımı konusunda farklı yiyeceklere yönelmektedir. Yumurta alerjisi olan bebeklerde solunum yolunda hışırtılı ses, egzama kaynaklı alerji belirtileri fark edilmektedir. Yapılan test sonucunda yumurta alerjisi olan bebek ve çocukların beslenme düzeni de değişmektedir.

 Yumurta alerjisi olan bebekler başta protein kaynaklarına yönelmektedir. Yoğurt, haşlanmış ve püre haline getirilmiş sebze ve meyve tüketimi yumurta alerjisi olan bebekler için önerilmektedir. Özellikle et suyu ve tavuk suyu ile yapılan çorbalar yumurta alerjisi olan bebekler için tam anlamıyla protein kaynağı olarak tavsiye edilmektedir.

 

Yazarlar