Kadın Sağlığı Sistite karşı en etkili yöntem nedir?

Sistite karşı en etkili yöntem nedir?

03.11.2015 - 11:27 | Son Güncellenme:

İdrar yolu enfeksiyonlarından olan sistit, kadınların korkulu rüyasıdır ve hayatı kabusa çevirir. Peki, sistite karşı en etkili yöntemler nelerdir? DailyMail'in "Doktora Sor" köşesindeki öneriler

Sistite karşı en etkili yöntem nedir

Sürekli yaşanan idrar yolu rahatsızlıkları kadınların hayatını olumsuz etkiler. Kadınların idrar kesesindeki mekanizma çok hassas ve zayıf olduğundan sık sık sızıntı meydana gelebilir ve bu nedenle enfeksiyon için zemin hazırlar.

Haberin Devamı

Sürekli idrar yapma ihtiyacı, yanma ve kaşıntı gibi belirtileri olan sistit, bu enfeksiyonlardan biridir.

Genellikle düşük dozlarda geniş spektrumlu bir antibiyotik ile tedavi edilebilen sistit, sürekli devam ederse antibiyotik tedavisi uzun süre korunabilir.

Ancak yeni bir bir enfeksiyon gelişmesi durumunda idrar tahlillerini yenilemekte fayda vardır. Önceki düşük ilaç tedavisine muhtemelen dirençli yeni bir enfeksiyon söz konusu olabileceğinden eski ilaçlar işe yaramayabilir.

Sistit, fazla cinsel ilişki sonucunda da görülebilmektedir. Seks esnasında idrar yoluna taşınan bakteriler sistite neden olabilir. Bu durumlarda cinsel ilişki sonrasında idrara çıkılması çok önemlidir.

Bazı durumlarda doktorlar cinsel ilişki sonrasında tek bir antibiyotik tablet alınmasını da önerebilmektedir.

Haberin Devamı

Her ne durumda olursa olsun kesinlikle kulaktan dolma bilgiler ile antibiyotik veya herhangi başka bir ilaç kullanılmamalıdır. Sıradışı bir rahatsızlık yaşadığınızda ve 3 günü geçen şikayetlerde doktora başvurmanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

Yazarlar