Yanaklara Selfie Estetiği

Ülkemizde erkekler daha çok selfie çekiyor, ama selfie yanak estetiğini kadınlar erkeklerden daha çok tercih ediyor. Cep telefonları ve sosyal medya, insanların dijitalleşen sosyal hayatlarında yeni estetik arayışları, ihtiyaçları ve çözüm süreçlerini doğurdu ve gençler arasında estetik operasyonlara olan ilgiyi arttırdı.

Beğenilme ve çevremizde kabul görme, ön plana çıkma isteği insanoğlunun en temel özelliklerinden biridir. Avrupa’da cep telefonunu en uzun süre kullanan ülke Türkiye’dir. Sosyal medya bu kullanımın önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Sosyal medyanın en popüler uygulaması ise selfie (özçekim) çekimidir. Sosyal medya üzerindeki selfie çekimleriyle ilgili yapılan bir araştırmada ülkemizdeki erkekler kadınlardan daha fazla selfie çekimi yapıyor. Kadınlar, yüzlerinin yanı sıra vücut estetiğini de kapsayacak şekilde selfie çekmeyi tercih ediyorlar.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesaplarında beğeni toplayacak, kişinin kendini iyi hissettirecek etkileyici bir yüz ifadesine ulaşmak için kişi, değişik açılardan yüzlerce selfie çekimi yapmaktadır. Bu deneyimi birçoğumuz yaşamakta ve yakın çevremizde görmekteyiz. En etkileyici selfie’yi yakalamak için son yıllarda ön plana çıkan estetik operasyon ise selfie yanağı ya da yanak estetiği. Hollywood yıldızlarının da başvurduğu estetik operasyon olduğu için Hollywood estetiği olarak bilinmektedir.

Yanak Estetiğinde Kalıcı “V” Tasarımı

Selfie yanağı estetiği ile kişi, uzun yıllar kalıcılığını koruyan üçgen ve kontörlü yüz ifadesine kavuşmaktadır. Elmacık kemiğinden çeneye doğru planlanan estetik operasyonda, elmacık kemiklerinin belirginleştiği, yanakların çeneye doğru V şeklinde hafif içe doğru kavis aldığı, çene yapısının ön plana çıkarıldığı etkileyici, genç, ilk bakışta dikkat çeken, özgüveni yüksek bir yüz imajı yaratmaktadır. Profesyonel makyaj ile geçici olarak oluşturulan bu kontörlü hatlar, tek bir operasyonla kalıcı hala getirilmektedir. Normal yüz hatları üçgen yüz hatlarına dönüştürülmektedir. Selfie yanağı tasarımını kadınlar daha çok tercih etmekle birlikte erkekler arasında da hızla yayılmaktadır.

Haberin Devamı

Selfie Yanağı Estetiği Ne Kadar Sürüyor?

Tıptaki ismi Bichectomy olan yanak estetiği, 45 dakika içinde, bazen yanağın durumuna göre 1 saatte tamamlanan özel bir operasyondur. Bu süre kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yanağı dolgun gösteren yağ dokusu gerektiği miktarda çıkarılır. Öncelikle ağız içine girilerek lokal anestezi yapılır. Yanağın ağız içinde kalan yüzeyinde 2-3 cm’lik kesiler açılır. Buradan girilerek fazla yağ dokusu çıkarılır. Bazı durumlarda kesi açılmayarak liposuction yöntemiyle sonuca gidilir. Bu muayene sonrası alınacak bir karardır.

Yanak Estetiğinde İyileşme Süreci

Hasta aynı gün taburcu edilir. Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik kullanılır. İlk birkaç gün ağız içinde açılan kesiye bağlı olarak ağrı hissedilebilir. Bu durum ilaçlarla minimuma indirilir. Bir iki gün doğal içerikli gargara sıvıları ile önerildiği şekilde gargara yapılması enfeksiyon ve yara iyileşmesi açısından çok önemlidir. Yine ilk 24 saatte katı beslenilmemeli, sıvı gıdalar tüketilmeli. Dikişler 1 haftada kendiliğinden düşer. 4 gün içinde hasta işine dönebilmektedir. Yaraların iyileşmesi, tasarlanan estetik hatların en belirgin haliyle ortaya çıkması 3 haftayı bulmaktadır. Sonuç olarak hasta, elmacık ve çene yapısını ön plana çıkaran ve iki bölge arasında V şeklinde kontörlü bir yanak hattına kavuşur.

Haberin Devamı

İzleri yanak içinde bırakan selfie yanağı estetiği, yüz ifadesini, dinamik, genç, iddialı estetik kontörlere kavuşturur. Bu estetik operasyon 18 yaşın üzerinde sağlığı yerinde her kadın ve erkek için yaptırılabilmektedir. Ve yüz güldüren sonuçlar ortaya koymaktadır.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan