Gülen kestanelere bayılacaksınız!
Kestane, Avrupa’da 3000 yıldır yetiştirilen ve afiyetle yenen bir yiyecektir. Kestane denilince akla çıtır çıtır kabuklu içi yumuşacık kestane kebap gelir. İşte tadına doyamadığımız kestanenin faydaları ve pişirme önerileri:
Lif açısından çok zengin olan kestane kan şekerinin artmasına sebep olan glisemik endeks açısından çok fakirdir. Bu nedenle kan şekeri sorunu olanlar rahatıkla tüketebilir. Ancak elbette bazı kişilerin alerjisi bulunabilir. Yine de sağlık sorunu olanların doktora danışmasında fayda vardır.
Her 100 gram kestanede 195 kalori bulunur. Yüksek karbonhidrat içeriğinin yanı sıra C vitamini, potasyum, bakır, magnezyum, amino asitler ve antioksidanlar açısından da zengindir.
Kestanede vücudumuz için gerekli olan yağ asitlerini bünyesinde barındırır. Cinsel gücü arttırdığı bilinen kestane kolesterolden kan dolaşımına kadar vücudumuzun her bölümünde etkilidir.
Kestanenin çizilerek pişirilmesinin nedeni içeriye su girişini sağlamaktır. Bu çizikler hava çıkışını da kolaylaştıracağı için kestanenin daha kolay pişmesini sağlar.
Kestanenin en zahmetli kısmı kabukları ayırırken ortaya çıkar. Bunun için çizilmiş kestaneleri 2 saat süreyle su içinde bekletirseniz kabuklar kolayca ayrılacaktır.