Geri Dön

Narlı lezzetler: Nar ile yapabileceğiniz 4 nefis yemek tarifi

Sonbahar ve kışın vazgeçilmezi meyvelerinden biri olan narın yemeklerinize mükemmel bir lezzet kattığını biliyor muydunuz? Nar ile yapabileceğiniz birbirinden farklı ve lezzetli 4 nefis yemek tarifini sizin için paylaştık.

Narlı lezzetler: Nar ile yapabileceğiniz 4 nefis yemek tarifi

Yemesi zahmetli ancak vücuda faydaları saymakla bitmeyen narı sadece bir meyve olarak tüketmeyin, yemeklerinize ekleyerek de mükemmel bir lezzet yakalayabilirsiniz. Sizin için nar ile yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 4 nefis yemek tarifi paylaştık. 

Haberin Devamı

Narlı ve akçaağaç şuruplu kuzu pirzola


Malzemeler:

-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-2 yemek akşığı nar ekşisi
-2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
-1 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tane hardal
-4 parça kuzu pirzola
-Kaya tuzu
-Tane karabiber ve 1/4 doğranmış taze nane

Nasıl yapılır?

-Küçük bir kapta, zeytintyağı, nar ekşisi ve akçaağaç şurubunu karıştırın.
-Sarımsakları karışıma rendeleyin ve hardalı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-Temizlenmiş kuzu pirzolalarının üzerine tuz ve karabiber serpin.
-Etlerin her iki tarafınıda yaptığınız karışıma bulayın ve fırın poşetinin içerisine tek tek dizin.
-İster orta pişmiş, ister iyi pişmiş olacak şekilde fırında pişirmeye bırakın.
-Fırın dışında ızgara da yapabilirsiniz ya da ızgara tavasında mühürleyebilirsiniz.
-Nane ile servis etmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

İçerisinde nar saklı somon tarifi


Malzemeler:

-1 su barağı brüksel lahanası
-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-Kaya tuzu ve karabiber
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-2 yemek kaşığı tatlı biber sosu
-2 yemek kaşığı nar suyu
-1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tutam kırmızı pul biber
-1 kiloluk büyük somon
-Servis için taze fesleğen

Nasıl yapılır?

-Büyük fırın tepsisinin içerisine brüksel lahanalarını koyun ve üzerine zeytinyağı, tuz ve
karabiber ile bulayın.
-15 dakika fırında pişirin.
-Ayrı bir kapta nar ekşisini, nar suyunu, tatlı biber sosunu, zencefili, sarımsağı, bir tutam
kırmızı pul biberi ve tuzu karıştırın.
-Brüksel lahanasını fırından çıkarın ve tam ortasına somonu ekleyin.
-Hazırladığınız karışımı somonun üzerine sürün ve 15-20 dakika 180 derece fırında istediğiniz
kıvama ulaşana kadar pişirin.
-Somonu nar taneleri ve taze fesleğen ile süsleyip servis edin.

Narlı ve kekikli fırında karnabahar tarifi


Malzemeler:

-1 adet doğranmış soğan
-3 adet doğranmış havuç
-3 adet kereviz sapı
-1 orta büyüklükte karnabahar
-5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
-1 yemek kaşığı taze doğranmış biberiye
-1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
-1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
-Kaya tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
-Yarım su bardağı tavuk suyu
-1/3 doğranmış taze maydanoz
-Yarım su bardağı kavrulmuş badem
-Yarım su bardağı nar taneleri
-Kabı yağlamak için sıvı yağ

Haberin Devamı

Nasıl yapılır?

-Fırını önceden 150 derecede ısıtın ve fırın kabını yağlayın.
-Büyük bir kapta; soğan, havuç, kereviz, doğranmış karnabahar ve eritilmiş yereyağını karıştırın.
-Karışımı yağladığınız fırın kabına güzelce yayın ve kalan sebze suyunu üzerine ekelyin.
-Sebzeleri yumuşayana kadar ve suyunu çekene kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
-Fırından çıkardığınız karnabaharı 5 dakika ılıması için bekleyin.
-Üzerini maydanoz, badem ve nar taneleri ekleyin.
-5 dakika daha fırınlayın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Narlı, mangolu ve yeşil mercimekli taco tarifi


Malzemeler:

Ana malzemesi için;

-1 adet çekirdeksiz doğranmış mango
-Yarım su bardağı nar
-2-3 yemek kaşığı doğranmış kişniş
-1/4 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
-1 çayk kaşığı taze limon suyu

Yeşil mercimek için;

-1 su bardağı haşlanmış mercimek
-1 adet meksika biberi (ya da yeşil köy biberi)
-1 adet ya da daha fazla minik cin biberleri
-3 diş sarımsak
-1/4 su bardağı taze doğranmış kişniş
-1 çorba kaşığı taze limon suyu
-1 adet domates
-8 adet taco
-Pul biber ve tuz

Haberin Devamı

Nasıl yapılır?

-İlk olarak ana sosundan başlayın. Orta boy bir kabın içine mango, nar, kırmızı soğan, kişniş ve
limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın ve tacoları hazırlayana kadar buzdolabında üzeri kapalı
şekilde saklayın.
-Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun ve fırın kağıdına yerleştirin.
-Yanına sarımsakları ve tüm biberleri ekleyin. Fırın kağıdı ile güzelce sarın ve 5-8 dakika
fırında pişirin.
-Fırından çıkarın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
-Biberlerin kabuklarını soyun ve tüm karışımı blendera yerleştirin.
-Üzerine kişniş ve limon suyunu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
-Hazırladığınız sosun içerisine karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek tavaya alın ve
ocakta fokurdayana kadar pişirin.
-Son aşama olarak tacoları alın ve içerisine önceden haşladığınız yeşil mercimekten ekleyin.
-Daha sonra ilk hazırladığınız narlı, mangolu karışımdan doldurun.
-Üzerine hazırladığınız sostan ekleyin ya da hazırladığınız sosu ayrı bir kapta dip sos olarak kullanın.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber