Son dakika nar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.406 nar haberi bulunmuştur.
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyorBiber dolmasının temelini doğru biber seçimi oluşturur. Her ne kadar bu tarif genellikle dolmalık yeşil biberle yapılsa da, her dolmalık biber aynı sonucu vermez. En uygun biberler; ince kabuklu, içi geniş, ancak çok uzun olmayan ve sap kısmı düzgün olanlardır. Bu tür biberler hem doldurması kolay olur hem de pişerken iç harcın dengeli dağılmasını sağlar. Ayrıca biberlerin çeperi çok kalın olmamalıdır, aksi halde pişme süresi uzar ve iç harçla aynı oranda yumuşamaz.
Elazığ Salkaya taban mozaiği: Tesadüfün güzelliğiElazığ’da bir çiftçi tarafından tesadüfen bulunan yapı, yalnızca nadir bir mozaik örneğini göz önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda Geç Roma Dönemi kırsal yerleşim yapısı ve sosyo-ekonomik yapı hakkında da önemli veriler sunuyor.
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Eşit pişiyor asla dağılmıyorKış sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan lahana sarması, zahmetli hazırlık sürecine rağmen sofralarda yarattığı mutlulukla bu emeğin karşılığını fazlasıyla verir. Ancak ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, bazen sarmalar pişerken dağılabilir ya da içleri tam kıvamında pişmeyebilir. Oysa birkaç doğal yöntem ve küçük mutfak sırrıyla lahana sarmaları hem eşit pişer hem de dağılmadan servis tabağındaki yerini alır.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Bu ikili herkesin favorisi! Nar ile tuzdan gelen lezzet patlaması, iyice temizliyorSon zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?
İçi yumuşacık dışı çıtır böreğin sırrı sosundaymış! Yufka aralarına bolca sürünEvde yapılan böreklerin en çok istenen özelliği içinin yumuşak, dışının ise fırından çıkmış gibi çıtır çıtır olmasıdır. Ancak çoğu zaman börek fırında kurur ya da tabanı yumuşak kalır. Bu sorunların önüne geçmenin püf noktası ise böreğin sosunda saklı! Yufka katmanları arasına doğru malzemelerle hazırlanan sos sürülerek hem içi yumuşacık kalır hem de dışı tam kıvamında çıtır olur.
İstanbul'un kapılarıOnlar, İstanbul’un “aşılamaz” surlarının savaş zamanları dışında “aşılıp” şehre girilen noktalarıydı. Asırlar boyu İstanbul’a gelenlere, İstanbul’dan gidenlere hizmet eden bu kapılardan bazıları bugün de işlevlerini koruyor. Bazıları ise yalnızca semt isimlerinde yaşıyor.
Tuncel Kurtiz’i anıyoruzTürkiye’nin önde gelen yapım şirketlerinden Nar Film, 16’ncı kuruluş yılını “Nar Film 15+1: Sonbahar’dan Karanlık Gece’ye” adlı film seçkisiyle kutluyor.
Nar ekşisini artık marketten almayacaksınız! En ekşisini seçin, salataların yıldızıNar, sağlığa olan faydalarıyla mutfaklarımızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Salatalardan yemeklere, soslardan tatlılara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan nar özellikle ekşi sos formunda sofraları süsler. Ancak, marketlerde satılan nar ekşilerinin çoğunda katkı maddeleri bulunuyor. Evinizde, tüm püf noktalarına dikkat ederek nefis bir nar ekşisi hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi.
Heyecanlandıran keşif! 2 bin yıllık bir hazine fışkırdıPamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt Başkanlığında yürütülen arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında 2 bin yıllık bir lahit mezar buldu.
Solan orkideleri coşturan teknik! Kabuğunu sakın çöpe atmayınOrkide, zarif yapısı ve göz alıcı çiçekleriyle bahçelerin ve evlerin en sevilen bitkilerinden biridir. Ancak, orkidenin bakımı çoğu zaman zorlayıcı olabilir. Özellikle uzun süre çiçek açmayan ya da solan orkideler, sahiplerini hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak, orkide bakımı konusunda bazı doğal yöntemlerle bu sorunların üstesinden gelmek mümkün. İşte orkidenin yeniden canlanmasına yardımcı olacak basit ama etkili yöntem.
Pidede yeni dönem! Bakanlık harekete geçtiTarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliğinde genişlemeye gidildi. Restoranlarda çokça tercih edilen pide ürünleriyle ilgili vatandaşın bilmediği bir detaya dikkat çekildi.
Batı Akdeniz'in ihracat şampiyonu "biber" olduÖrtü altı tarımda lider konumdaki Antalya'nın içinde bulunduğu Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmalarca, ocak-mart döneminde yaş sebze ve meyve sektöründe en fazla ihraç edilen ürünlerin başında biber geldi.
Üzüm ve lahana sarmasını tahtından etti! Ev hanımlarının son dönemde popüler tercihi olan sarmaKlasik üzüm yaprağı ve lahana sarmasının pabucu dama atıldı! Son dönemde sosyal medyada ve yemek bloglarında sıkça paylaşılan ve ev hanımlarının gözdesi haline gelen yeni bir sarma çeşidi, mutfaklarda adeta devrim yaratıyor. Geleneksel tatlardan kopmadan farklılık arayanların ilgi gösterdiği bu yeni sarma türü pratik hazırlanışıyla da dikkat çekiyor.
Kebabın yanındaki ilaç! Organların zırhıymış, piyazlık soğana nar ekşisi dökünDüşük kaloriye sahip olmasıyla bilinen ve sote, stir frying, ızgara, buharda pişirme gibi pek çok teknikle sofraya gelen soğan, çiğ olarak da tüketiliyor. Neredeyse antibiyotik ilaçlarını çöpe attıracak kadar faydalı bu besinin en çok tüketilen hali de kebapçıların sır gibi sakladığı tarifte gizli. Meşhur soğan mezesi tarifini ve faydalarını haberimizde anlattık.
Bakan Kurum açıkladı! İskenderun'daki çalışma parmakla gösterilecekÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinde çökme yaşanan İskenderun Sahili ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Parmakla gösterilecek bir çalışma olacak" dedi.
‘Türkiye’siz Avrupa güvenliği düşünülemez’Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilere verdiği iftar programında “Avrupa Birliği’ne üyelik sürecimizi stratejik önceliğimiz olarak görüyoruz. Türkiye’siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez” ifadelerini kullandı
Böylesini yemediniz! Yumurtasız en güzeliymiş, üstü nar gibi kızaran pide tarifiHerkesi büyüleyen nefis kokusuyla fırından yeni çıkan Ramazan pideleri, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri. Birçok kişi bu ekmek çeşidini fırından almayı tercih ediyor. Ancak lezzetli Ramazan pidelerini evinizde de hazırlayabilirsiniz. İşte üstü nar gibi kızaran pidenin tarifi.
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
Hem ihtişamlı hem sade Osmanlı kaftanlarıZeynep Öztürk, “Geçiş” sergisinde 16. YY Osmanlı padişah kaftanlarındaki bitkisel motifleri bugüne taşıdı. Öztürk, “Bu kadar şatafatlı, gösterişli, motifli kaftanlar günümüze geldiğinde nasıl sadeleşir” sorusunu yanıtlamak istedim” diyor
Hadrianopolislilerin bronz içecek filtresiKarabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında M.S. 5. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, içecek filtresi olarak kullanılan bronz obje bulundu.
Nar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.