Geri Dön

Zeytinyağlı Pırasa yapmanın püf noktaları

Zeytinyağı Pırasa yapmanın püf noktalarını merak ediyorsanız haberimizi okuyun!

Zeytinyağlı Pırasa yapmanın püf noktaları

Pırasa soğana çok yakın bir tür olsa da faydaları pek bilinmemektedir. Pırasa doymuş yağ asitleri ve kolesterol açısından çok düşük değerlere sahip bir besin maddesidir. Diğer tüm sebzeler gibi pırasada da bol miktarda lif, folik asit, demir ve magzenyum bulunur.

Pırasanın şeker ve kolesterol düşürücü etkisi araştırmalarla da desteklenmiştir.

Pırasa özellikle böreklerde kullanılır. Gözleme ve böreğin içerisine çok yakışan bu sebzenin zeytinyağlı türevleri de oldukça meşhurdur. Havuçla muhteşem bir uyum oluşturan pırasa kış mevsiminde bol miktarda tüketilmelidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber