Geri Dön

11 Kasım günün menüsü (Makarna partisi)

Haftanın son iş gününde eğlenceli bir şeyler yapmak isteyenler için 11 Kasım günü menüsü hazır. Makarna sevenleri bir araya toplayacak harika bir fikrimiz var. 11 Kasım günün menüsü lezzetlerinde makarna partisi veriyoruz. İşte 11 Kasım günün menüsü ve makarna partimiz…

11 Kasım günün menüsü (Makarna partisi)

Makarna diyince akan suları duran insanlar var. Biz de onlardan biriyiz. İşte tam bu yüzden 11 Kasım günün menüsünde bir makarna partisinde yenilebilecek en güzel lezzetlerin tarifini veriyoruz.

Neden makarna partisi?

Çünkü bir yerlerde eğlence varsa orada makarna da olmalı. Haftanın son iş gününü kutladığımız 11 Kasım günün menüsü de eğlenceli bir menü olmalı. Hem yapımı kolay hem çeşidi çok hem de lezzeti bol olan makarna vazgeçilmesi mümkün olmayan bir yemek.

O zaman bu vazgeçilmez yemeğimizi harika soslarla süsleyip 11 Kasım günün menüsü lezzetine lezzet katalım.


11 Kasım günün menüsü hangi yemeklerden oluşuyor?

Tercihi size bırakmak adına en sevdiğimiz 7 makarna tarifini de veriyoruz. İçleride diyet makarnadan, fırın makarnaya, peynirliden sebzeliye kadar hepsi var. Hangisi gözünüze midenize daha çok sesleniyorsa onu seçin...

Peynirli makarna tarifi

Rokalı diyet makarna tarifi

Kıymalı makarna tarifi


Körili tavuklu makarna


Beşamel soslu Fırın Makarna

Krema soslu domatesli makarna


Spagetti bolonez tarifi

Peki, makarna yanında neler yenir?

11 Kasım günün menüsü makarna partisinde son vurucu ortaya konulan kocaman bir kase çıtır patatesle vurmayı düşünüyoruz.


Evde çıtır patates

Çıtır patates deyip geçmeyin. Yaptığımız her yemek de olduğu gibi patates kızartmasında da dev bir emek var.


Çıtır patates için malzemeler

1 kilo kadar büyük patates
1 leğen su
2 buz kalıbı dolusu buz


Çıtır patates nasıl yapılır?

Çıtır patatesi yapmaya başlayalım. Öncelikle tabi ki patateslerimizi soyuyoruz. Daha sonra keskin bir bıçak ve kesme tahtası yardımıyla olabildiğinde aynı boyutlara doğradığımız patatesleri, doğrama işlemi bittikten sonra su dolu leğenin içine döküyoruz. Üzerine de buzları döküyoruz. Soğuk suda nişastasını daha çabuk atan patateslerimiz 1 saat kadar bu şekilde beklesin. Sonra önceden çok kızdırdığımız yağın içine atıyoruz.

Artık yemeğe hazır. Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber