Son dakika tarifleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarifleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarifleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.105 tarifleri haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'da! 'Vize konusu ekonomik ilişkilerimize ket vuruyor'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İtalya İş Forumu'nda yaptığı açıklamada, "Türk firmaları İtalya'yı nasıl Avrupa'ya açılan kapı olarak görüyorsa İtalyan firmaları Türkiye'yi Asya'ya, Orta Doğu'ya Afrika'ya açılan kapı olarak görsün." ifadelerini kullandı.
Bu tavuklu salatayı yemeyen kalmasın! 1 tabakla formu yakalayın, diyetlerin yıldızıGünlük öğünlerinizi seçerken sağlıklı olanları tercih etmek istiyor olabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek tercih etmek istiyorsanız tavuklu salataya ne dersiniz? Birazdan vereceğimiz tarif bugüne dek denediğiniz tüm tavuklu salataları size unutturacak!
Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçelKış aylarının en sevilen meyvesi portakalı artık tezgahlarda az sıklıkta görmeye başladık. Son kalan portakalları değerlendirmenin en güzel yollarından biri, aromatik bir portakal reçeli hazırlamaktır. Tarifi basit gibi görünse de, reçelin kıvamını tutturmak biraz zorlayıcı olabilir. Özellikle portakal kabuklarının acısını almak için bu portakal tarifini deneyebilirsiniz.
Tereyağı kafa karıştırmasın! Tuzsuz değil tuzlu olacak, tatlıların gizli yıldızıTereyağı, özellikle kurabiye, kek ve turta gibi fırın ürünlerinde vazgeçilmez yiyeceklerden biridir. Ancak birçok kişi tereyağı çeşitlerini seçmekte zorlanıyor. Tariflerin çoğunda tuzsuz tereyağı tercih ediliyor. Ancak son yıllarda profesyonel fırıncılar ve yemek yazarları, farklı detaylara yer vermeye başladı.
Malzemesi basit, tadı efsane! Damak çatlatan Alman keki tarifi: Yoğurt-limon-vanilyaYoğurt, limon ve vanilya üçlemesinin birleşerek hazırlandığı Alman keki, yumuşak kıvamı ve aromasıyla damakları şenlendiren bir lezzet. Sosyal medyada herkesin beğenisini toplayan bu lezzeti evde kolayca deneyebilirsiniz. Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz için bu tarifi aşamalarıyla birlikte derledik.
Kilo aldırmayan lahmacun! İçinde un bile yok ama parmak yedirtiyorİnce hamuru, baharatlı kıymalı harcı ve yanında taze yeşilliklerle sunulan lahmacun, herkesin favorisi. Ancak, klasik lahmacun, unlu hamuru ve yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için bir endişe kaynağı olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bu tarif, diyet yapanlar için bile uygun. İşte hazırlanışı.
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecekPiyaz, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olarak bilinir. Özellikle köfte, balık veya et yemeklerinin yanında sunulan bu lezzet, kuru fasulyenin başrolde olduğu bir şölene dönüşebilir. Ancak, mükemmel bir piyaz yapmak, sanıldığı kadar basit değil. İşte püf noktaları.
Soğanın kırmızısı yemeği şölene çeviriyor! 12 saatte turşu hazır, azıcık şeker yeterBir yemeğin parlaklığa, asitliğe veya renge ihtiyacı olduğunda, her zaman sirke ya da limona başvurmanıza gerek yok. Özellikle de kırmızı soğanlardan turşu yaptıysanız yemeğiniz için en iyi tercih bu turşu olabilir. Kırmızı soğanları basit bir sirke solüsyonunda bekleterek yapılan bu basit turşu güveçlere, yavaş pişirilen çorbalara ve yeşil salatalara asit ve çıtırlık katıyor. Peki kırmızı soğan turşusu nasıl yapılıyor?
38 yıllık ustadan gerçek tarif! Mis gibi ay çöreği çok kolaymış: İyi kapatmak şartTürk mutfağı aşçılık sırlarıyla doludur. Bunlardan biri de hamur işleri ve özellikle ay çöreğidir. 38 yıldır kendi pastanesinde hamur işi yapan Mahmut usta, gerçek ay çöreğinin sırlarını açıkladı. Hamur işlerinde de harika tarifler barındıran mutfağın en özel tariflerinden biri olan ay çöreğinin tarifini Mahmut usta, paylaştı.
Ağızda dağılıyor, dışı kıtır içi yumuşacık! 30 yıllık ustadan gerçek tulumba tarifiTürk mutfağının en özel tatlılarından biri olan tulumba tatlısı, çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla her lokmada damakları şenlendiriyor. 30 yıllık bir tatlı ustasının deneyimlerinden çıkan bu tarif, tulumba tatlısını evde mükemmel bir şekilde yapmanızı sağlayacak.
Küresel piyasalar toparlanma eğilimindeKüresel piyasalarda, tarife restleşmeleri sonrası oluşan satış baskısının ardından, müzakere iyimserliklerinin etkisiyle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Enfes muhlamaya Trabzon'dan tarif! Ateşi kısıp tel tel koyun, çok pratikKaradeniz yöresinin en ünlü lezzetlerinden biri olan mıhlamayı yapmak aslında sandığınız kadar zor değil. Eğer kahvaltıda poğaça, börek gibi lezzetlerin yerine farklılık arayanlardansanız mıhlama tam da size göre olabilir. İşte akışkan kıvamı ve dillerden düşmeyen lezzetiyle kahvaltınızın şahı olacak mıhlamanın en kolay ve pratik tarifi!
Çin'den ABD'ye tarife misillemesiÇin, ABD'nin karşılıklı tarifeler kapsamında ülkeden ithal ürünlere getirdiği yüzde 34'lük gümrük vergisi artışına karşı aynı oranda ek tarife uygulayacağını duyurdu.
Çin'den ABD'ye misilleme! Gümrük tarifeleri değiştiÇin, ABD'nin karşılıklı tarifeler kapsamında ülkeden ithal ürünlere getirdiği yüzde 34'lük gümrük vergisi artışına karşı aynı oranda ek tarife uygulayacağını duyurdu.
Domates sosunu salçaya çeviriyor! Tarifi çok kolay, kaşık taktiği yeterliMutfakların olmazsa olmazlarından olan domates girdiği her yemeği lezzetlendirmesiyle ünlüdür. Kimilerinin yemeklerinde domates salçası kimilerinin de domates sosu kullandığı şu günlerde bu iki ürün birbirinin yerini tutabilir mi? Gelin birlikte bakalım.
ABD'nin gümrük vergilerine Çin'den tepkiÇin, ABD'nin tüm ticaret yaptığı ülkelere "karşılıklı tarifeler" kapsamında açıkladığı yeni gümrük vergilerine tepki gösterdi.
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifiHerhangi bir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal malzemelerle lezzetli bir tereyağı elde edebilirsiniz. Marketten alınan tereyağları yerine kendi yaptığınız, tazeliğine güvendiğiniz bir tereyağını tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. İşte tereyağı yapmanın püf noktaları.
Bebeklere dut ne zaman verilmeli? İşte nefis ve sağlıklı tariflerBebeklerin ek gıdaya geçiş sürecinde hangi besinlerin ne zaman ve nasıl verilmesi gerektiği ebeveynler için büyük bir merak konusu olabilir. Besleyici içeriğiyle dut, bebekler için harika bir seçenek olsa da bebeklere her daim verilemeyebilir. Peki, bebekler ne zaman dut yemelidir?
Bayram için dışarıdan lokum almaya son! Evde en kolay tarif, tadı lezizBayramda misafirlerinize ikram etmek için aldığınız lokumlar, bir süre sonra bayatlamaya başlayabilir. Doğal ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isterseniz, marketlerden aldığınız lokumlardan daha iyi iş çıkarabilirsiniz. İşte yaklaşan Ramazan Bayram’ı için lezzetli ve ev yapımı lokum tarifi.
Sütlacı nişastadan kurtaran tarif! 38 yıllık ustanın sırrı: '1 litreye 5 gram koyun'Evde sütlü tatlı yaparken, özellikle de sütlacın kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız 38 yıllık sütlü tatlı ustasının sırrına kulak verin. Bu işlemi yaparken sıkça tercih edilen nişasta yerine tatlının tadını ve dokusunu bozmayan bir yöntem var! Üstelik bunun için malzemenin 5 gramı yetiyor! Detaylar haberimizde.
Tarifleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.