Geri Dön

14 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

14 Ekim cuma akşamı mesainin bitmesiyle sofralarını donetmek için hareka yemekler hazırlamak isteyenler için bir o kadar harika tariflerimiz var. 14 ekim günün menüsü bugün diyet tariflerle dolu. Diyet yapanlar için şekersiz ve az yağlı harika yemeklerimiz var. İşte "Bugün ne pişirsem?" menüsündeki tarifler ve pratik yapılışları...

14 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

Bugün ne pişirsem diyenler ekran başına. 14 Ekim cuma günün menüsünde neler olduğunu merak ediyor musunuz? "Bugün ne pişirsem?"'in bugünkü menüsü formuna dikkat etmek isteyenler için diyet ve az kalorili tarfilerle dolu.

Haberin Devamı

Bakalım 14 ekim günün menüsünde neler var!

Diyet Pilav
Izgara tavuklu salata
Şekersiz (Diyet) irmik helvası

Sıra geldi tariflerimizin malzemelerini ve yapılışlarını vermeye.


Diyet Pilav

Izgara tavuklu salata

Şekersiz (Diyet) irmik helvası

İrmik helvası sevenler ancak şekerli yiyemeyenler. PembeNar.com sizi unutmadı. Şeker hastaları ve diyet yapanlar da artık muhteşem irmik helvası tadından mahrum olmayacak. Şekersiz (Diyet) irmik helvası tarifi için sabırsızlananlar için biran önce tarifimize geçelim.


Şekersiz (Diyet) irmik helvası malzemeleri

1 bardak irmik
1 yemek kaşığının yarisi kadar tereyağ
2 bardak süt
1 yemek kaşığı bal ya da pekmez (yarım su bardağı) -dilerseniz biraz daha ekleyebilirsiniz-

Haberin Devamı


Şekersiz (Diyet) irmik helvası üzeri için malzemeleri

Ceviz
Fındık
Çam fıstığı
Tarçın
Kuş üzümü


Şekersiz (Diyet) irmik helvası nasıl yapılır?

Tereyağını koyduğunuz geniş bir tencerenin içine irmiği ekleyip kavurmaya başlayalım. Aynı zamanda başka bir kapta sütü ile balı karıştırıp ısıtalım. (Bal yerine pekmez de kullanabilirsiniz. Rengi daha koyu olacaktır.) Böylece balımızda iyice erimiş olacak. Kavrulan irmiğin içine daha önceden ısttığımız ballı sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim. Kısık ateşte kıvamını almasını beklerken hafif hafifi karıştıralım. Tam kıvamı oturunca altını kapatıp dinlendirelim.

Helvamızı servis etmeden çnce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber