Geri Dön

Ayak Paça Çorbası Faydaları Nelerdir? Ayak Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kurbanlık hayvanların ayaklarından paça çorbası yapılıyor. Halk arasında sevilen ve sık tüketilen çorbalardan biridir. İçerisine sarımsak ve sirke eklendiği için bazı kişiler temkinli yaklaşabiliyor. Vücut direncini artırması bakımından özellikle kış mevsiminde yoğunlukla tüketiliyor. Ayak paça çorbasının faydalarını öğrenip, buna göre günlük hayatınızda tüketebilirsiniz. Ayak paça çorbasının faydalarını, nasıl yapıldığını sizler için derledik.

Ayak Paça Çorbası Faydaları Nelerdir? Ayak Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

 Dana, keçi, koyun gibi hayvanların ayak bölgesinden yapılan çorbaya paça çorbası deniliyor. Yapımı zahmetli ve zor olsa da içerdiği besin kaynakları bakımından oldukça faydalıdır. Antibiyotik özelliği taşıdığından hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür.

Haberin Devamı

Ayak Paça Çorbası Faydaları Nelerdir?

 1- Yapısındaki kolajen, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Vücut direncini artırarak, hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korur.

 2- Omega-3 bakımından zengindir. Beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur.

 3- Düzenli olarak tüketildiğinde kış döneminde üst solunum yolları hastalıklarına karşı etkilidir.

 4- İçine eklenen sarımsak, limon ve sirke sayesinde antioksidan ve antibiyotik görevi görür.

 5- Cilt sağlığını destekler, daha parlak ve pürüzsüz cilde sahip olmanızı sağlar.

 6- Çocukların kemik gelişimine yardımcı olur. Kas yoğunluğunu artırır. Kas ve kemik ağrılarını hafifletir.

 7- Vücudun kolajen üretimini artırır.

 8- Vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir.

Haberin Devamı

 9- Kilo almaya yardımcıdır.

 10- Kan artırıcı özelliği sayesinde anemi hastalarına öneriliyor.

 11- Kanserli hücrelerle savaşarak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor.

 12- Eklem sıvısı azalan kişilere özellikle öneriliyor. Düzenli olarak tükettiğinizde kolajen molekülleri ekleminizde birikiyor.

 Ayak Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kasaplarda özel olarak yakılmış veya marketlerde işlemden geçmiş olarak paçalar satılıyor. Çorba için 5 adet paça gerekiyor. Paçaları iyice yıkadıktan sonra derin bir tencerede 1 litre suda 1-1,5 saat kaynatın. Paçalar kaynamaya başlamadan 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 1 saatin sonunda iki diş sarımsağı ezip, çorbaya ekleyin. Daha sonra 5 yemek kaşığı sirke ekleyin.

Paçalar kaynarken ayrı bir tencerede 2 yeme kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyerek, karıştırın. Unun kokusu çıkınca paçanın suyundan yarım çay bardağı ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile yarım limonun suyunu iyice karıştırın. Tereyağlı unun üzerine azar azar dökerek, karıştırın. Kıvam alınca, ocaktan alın.

1-1,5 saat kaynattığınız çorbanın içine azar azar ekleyin. Terbiyenin kesilmemesi için suyundan ekleyebilirsiniz. Birkaç dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. İçine toz kırmızı biber ekleyip, biraz çevirin. Çorbanın üzerine gezdirerek, dökün. Çorbanızı servis yapabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber