Geri Dön

Tavuk suyu çorba 7 ay ve sonrası

Sağlık deposunu bebeğinize özel hazırlayın

Tavuk suyu çorba 7 ay ve sonrası

Malzemeler

Haberin Devamı

1 orta boy tavukgöğsü (100 gr.civarı)

1 küçük boy havuç

1 küçük patates

1 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı

4 su bardağı su

Hazırlanışı

Derisi temizlenmiş ve iyice yıkanmış tavuk eti tencereye koyulur ve su eklenir. Orta ateşte 30 dakika pişirdikten sonra tavuk eti tencereden alınır.

Kaynayan suya rendelenmiş havuç ve küp doğranmış patates ilave edilir. Sebzeler piştiğinde yaklaşık 10 dakika sonra tencere ocaktan indirilir ve içine sızma zeytinyağı ilave edilerek ılıyınca servis edilir. Çocuğunuz küçükse patatesi de rendeleyerek koyabilirsiniz.

Bebek pütürlü yiyebiliyorsa çorbaya, tavuk eti de didikleyerek ilave edebilir, patatesler küp küp doğranabilir.

Dr. Mahir Gülcan’ın notu

Sağlıklı içeriği, sıvı olması nedeni ile özellikle iştahsızlık çocuklarda kolay yedirilebilmesi, küçük bebeklerin ana öğünlerinden biri olması nedeni ile çorba her anne için çocuğunun beslenmesinde hayat kurtarıcı bir rol oynar.

Haberin Devamı

Tavuk özellikle B3 ve B6 vitaminleri, demir, potasyum, selenyum, çinko ve protein içerir. Zengin bir protein kaynağı olan tavuk eti, derisi alındığında yağ oranı da düşüktür.

Selenyum bakımından zengin olan tavuk eti, içeriğindeki demir ve çinko mineralleriyle de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlar. Bu mineraller tavuğun göğüs etinde, kırmızı ete kıyasla iki kat daha fazla bulunur. Göğüs, özellikle kalbi koruyan B6 vitamini bakımından çok zengindir.

Piyasada bulunan tavuklarla ilgili çok miktarda spekülayonlar olduğundan tavuk eti olarak organik tavuğun eti tercih edilmelidir. 7 ay ve üzeri bebeğinize çorba öğünü olarak rahatça verebilirsiniz.

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber