Advertorial Meme büyütme estetiğinde doğru silikon seçimi nasıl yapılır?
Sponsorlu

Meme büyütme estetiğinde doğru silikon seçimi nasıl yapılır?

16.03.2022 - 10:41 | Son Güncellenme:

Kadınlarda meme dokusunun büyüklüğü, genetik yapıdaki farklılıklara, kilo alıp verme sıklık ya da oranına, hamilelik ve emzirme durumlarına bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterir. Memenin tüm bu faktörlere bağlı olarak yapısal yönden istenilenden küçük olması, sarkıklık göstermesi ya da şekil bozukluğuna sahip olması nedeniyle meme büyütme estetiği, cerrahi olarak gerçekleştirilebilir. Olmayan ya da kaybedilen meme dokusunun hacminin arttırılmasında meme büyütme estetiği yapılmaktadır. Tüm sorularımızı Dr. Leyla Arvas cevapladı;

Meme büyütme estetiğinde doğru silikon seçimi nasıl yapılır

Meme büyütme estetiği işlemlerinde meme dokusu hacminin arttırılması ya da yeterli olmayan büyüklükteki meme dokusunun takviye edilmesi amacıyla silikon meme protezlerinden faydalanılır. Meme büyütme estetiğinde kullanılan bu protezler, uzun yıllar süresince şeklini korur, ek bir işlem gerektirmez. Ayrıca uygun büyüklükte tercih edilmesi halinde genel olarak doğal bir görünüme sahiptir.

Meme estetiği işlemi öncesinde, meme büyüklüğünü belirlemede hastanın sahip olduğu meme dokusu, ölçüleri, memenin yapısı ve hastanın sahip olmayı istediği büyüklüğün ne olduğu gibi konular önem taşır. Protezin boyutu ve hangi türde bir implant kullanılacağı gibi konular bu faktörler çerçevesinde belirlenir. Bu belirlemelerin hepsi kişiye özel olarak planlanır.

Meme protezi nedir?

Meme protezleri, hacmini kaybetmiş veya istenilen hacme sahip olmayan memenin büyütülmesi işlemlerinde kullanılan yapay silikon malzemeden yapılmış, farklı şekil ve boyutlarda bulunan medikal bir üründür. Meme protezleri, silikon ya da implant olarak da bilinir. Meme büyütme amacıyla kullanılan meme protezlerinin dış yüzeyleri sert bir silikon ile kaplı bulunur. İç kısımları daha yumuşak ve jel gibi bir kıvama sahiptir. Büyüklük, şekil, içerik ve yüzey olarak farklı gruplara ayrılan meme protezlerinin seçimi hastaya uygunluğu, hastanın ve istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılır.

“Meme protezleri, şekline, içeriğine ve kılıfına göre kategorize edilir”

Şekillerine göre meme protezleri nasıl ayrılır?

Meme protezleri şekillerine göre kategorize edildiğinde yuvarlak (round) ve anatomik (damla) olarak iki grupta incelenir. 

Yuvarlak meme silikonlarının orta kısmı kalındır, yarım bir küreye benzeyen görüntüsü vardır. Yuvarlak protezler, göğsün süt bölgesinde yani orta ve üst kesime doğru daha dolgun bir görünüm isteyen hastalar tarafından tercih edilir. 

Damla silikonlar ise adıyla da benzer şekilde su damlasını andıran bir görüntüye sahiptir. Bu protezlerin üst kısmı daha ince ve alt kısmı daha geniştir. Dolayısıyla, göğsün alt kısmında dolgun bir görünüm isteyen hastalar tarafından tercih edilir. Damla silikonlar, meme sarkmalarının olmadığı ya da minimal düzeyde olduğu ve dikleştirmeye ihtiyaç duyulmayan şekle sahip göğüslerde önerilir. 

Silikon kişiye uygun protez, meme dokusu ya da yapısı dikkate alınarak seçilmelidir. 

İçeriklerine göre meme protezleri nelerdir?

Meme büyütme amacıyla kullanılan meme protezleri, içeriğine göre silikon ve serum fizyolojik içerikli diye sınıflara ayrılır. 

Serum fizyolojik silikonların dış kısmı silikon kaplıdır, içeriği ise jel kıvamında silikon ve tuzlu sudan oluşabilmektedir. İçeriğinde serum fizyolojik madde bulunan meme silikonları, koltuk altı ya da göbek deliği çevresinden açılacak kesilerden meme içerisine yerleştirilir. 

İçi silikon jel içerikli olan silikonların ise içeriğinde silikon yapısında moleküller bulunmaktadır. 

Kılıflarına göre meme protezleri nelerdir?

Meme protezlerinin tümünde dış kılıflar sert bir silikon ile kaplı haldedir. Bu sert kılıflar, pütürlü (textured) ve düzgün yüzeyli (smooth) olarak iki farklı şekildedir.

“Meme büyütmede hastanın ihtiyacı önemlidir”

Meme büyütme estetiği işlemlerinde silikonlar, meme altı, koltuk altı, meme başı etrafı, göbek deliği gibi farklı yerleştirme alanlarından biri seçilerek meme içerisinde yerleştirilebilir. Meme büyütmede en çok tercih edilen kesi bölgesi meme altıdır. Silikonların meme içerisinde yerleştirileceği alanlar da çeşitlidir. Meme altı, kas zarı, kas altı ya da üstüne protezlerin yerleştirilmesi mümkündür. 

Meme büyütme estetik işlemlerinde tercih edilecek silikonun yapısı hastanın göğüslerinin yapısı, hacmi ve vücut şekline bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterir. Dolayısıyla, meme büyütme işlemlerinde protezin yerleştirileceği alan ve bölgenin, kullanılacak tekniğin, estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından belirlenmesi gereklidir. 

Meme büyütme estetiğinde doğru silikon seçimi nasıl yapılır

Op. Dr. Leyla Arvas

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/