Anadolu Kaplanları Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya

Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya

12.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sivas şehri sadece futbolda değil olimpik sporlarla da her zaman gündeme geldi. Hamza Yerlikaya, spor tarihine ‘Asrın Güreşçisi’ ismiyle yazılarak hem Yiğidolar hem de Türkiye için bir gurur kaynağı oldu.

Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya

Uluslararası Güreş Federasyonu FILA tarafından ‘Asrın Güreşçisi’ olarak kabul edilen Hamza Yerlikaya, Sivas şehri için bir gurur kaynağıdır. Tıpkı Babası Mustafa Yerlikaya gibi güreşçi olan Hamza Yerlikaya 1986 yılında güreşe başlamıştır.

Haberin Devamı

Hamza Yerlikaya’nın katıldığı ilk uluslararası turnuva Kanada Quebec’de yapılan 1991 Yıldızlar (16 yaş altı grubu) Dünya Şampiyonası’dır. Bu turnuvada dördüncülük elde etmiştir.

1996 Atlanta ve 2000 Sidney Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Yerlikaya, 3 kez Dünya Şampiyonu, 8 kez de Avrupa Şampiyonu olmuştur. Greko-Romen stilde 82, 84, 85 ve 86 kilolarda adeta rakip tanımayan Hamza Yerlikaya, Türk spor tarihinin efsanelerinden biri haline gelmiştir.

22 Ekim 2012 tarihinde yapılan seçimle Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı görevine de gelen Yerlikaya daha sonra şehri Sivas’tan milletvekili seçilmiştir. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak halen daha Türk sporuna hizmet eden unutulmaz güreşçi, gençlere de örnek olmayı başarmıştır.