13.04.2016 - 14:08 | Son Güncellenme:
Google veya bir başka şirketin bu kadar çok bilgi toplanması bir sıkıntı oluşturmayabilir tabi bu bilgiler iyi bir şekilde korunduğu takdirde. Ancak dünyaca ünlü teknoloji gözlemcisi Marques Brownlee‘ye göre şirketin ve diğer teknoloji devlerinin bilgi toplasında bir sıkıntı yok. Tabi şirketlerin bu bilgileri iyi bir amaca hizmet eden şekilde kullanılması takdirinde.
StarTalk Radyo sunucusu ve Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, Brownlee ile bir yayın yaptı ve bu yayında Brownlee toplanan bu kadar bilginin çok kötü bir şey olmadığını dile getirdi.Peki neden? Mesela Google her gün aynı saatte ve aynı yerde derse gittiğinizi biliyor. Bunu kullanıcın GPS lokasyonundan ve diğer data bölümlerinden veri alarak yapıyor. Bu yapılırken kullanıcının haberi dahi olmuyor ve her şey arka planda gerçekleşiyor. Ayrıca bunun için teknoloji devinin herhangi bir uygulamasının kullanılmasına gerek kalmıyor.
Bu tarz bir bilgi toplama gücü insanları korkutabilir. Ancak şirketin sizden bu bilgileri topluyor olması kötü değil. Bu toplanan veriler ile şirket size her gün gittiğiniz okul yolunun trafik durumunu göz önünde bulundurarak kaçta evden çıkmanız gerektiğinin bilgisini verebiliyor. Mesela burada bir kaza gerçekleşti ise hemen sizi alternatif rotaya yönlendirebiliyor. Yani bir şekilde sizden topladığı bilgiyi size daha yararlı bir şekilde sunuyor.