Cadde Dijital ikizinin haklarını sattı mı? Bruce Willis'in temsilcisinden açıklama

Dijital ikizinin haklarını sattı mı? Bruce Willis'in temsilcisinden açıklama

02.10.2022 - 13:32 | Son Güncellenme:

'Moonlighting', 'Die Hard' ve 'The Sixth Sense' gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran ABD'li oyuncu Bruce Willis, geçtiğimiz aylarda afazi teşhisi almıştı. Hastalığı ortaya çıktıktan sonra oyunculuk kariyerini bırakacağı açıklanan ünlü isim; geçtiğimiz günlerde haklarını sattığı, 'Deepfake' teknolojisi sayesinde yaratılan 'dijital ikizi' ile yeni projelerde yer almanın ilginç bir yolunu bulmuş olduğuna dair haberlerle gündeme gelmişti. Basına yansıyan haberlerin ardından, aktörün temsilcisinden konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

Dijital ikizinin haklarını sattı mı Bruce Willisin temsilcisinden açıklama

Hollywood yıldızı Bruce Willis'ten kötü haber, Mart ayında gelmişti. Ünlü oyuncuya beyinin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen "afazi" (söz yitimi) hastalığı teşhisi konulmuştu.

Haberin Devamı

"KARİYERİNE ARA VERİYOR"

ABD'li aktörün, bilişsel yeteneklerini etkileyen hastalık teşhisi sonrası oyunculuk kariyerinden uzaklaşacağı açıklanmıştı. Willis'in kızı Rumer Willis sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bruce'un muhteşem destekçileri ile, ailesi olarak, sevgili Bruce'un bazı sağlık sorunları yaşadığını ve yakın zamanda bilişsel yeteneklerini etkileyen afazi teşhisi konulduğunu paylaşmak istedik. Bunun bir sonucu olarak Bruce, kendisi için çok şey ifade eden kariyerine ara veriyor. Ailemiz için gerçekten zorlu olan bir zamanda devam eden sevginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için çok minnettarız. Güçlü bir aile olarak bu süreçten geçiyoruz ve bundan hayranlarına da bahsetmek istedik çünkü onun sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Dijital ikizinin haklarını sattı mı Bruce Willisin temsilcisinden açıklama

'DİJİTAL İKİZİ' OLUŞTURULDU

Ancak Willis'in hala film ve dizilerde rol almasının bir yolu daha olduğu daha olduğu söylenmişti. Yapay zeka destekli içerik optimizasyonu platformundaki mühendisler, 'Deepfake' teknolojisini kullanıp, yüzünün görüntülerini ağlarına yerleştirerek; afazi teşhisi almasından bir yıl önce 67 yaşındaki aktörün ultra gerçekçi bir 'dijital ikizini' oluşturmuştu. Geçen yılın Ağustos ayında ise Willis'in ikizi, bir Rus telekom firmasının reklam filminde yer almıştı.

Haberin Devamı

'GÖRÜNTÜ HAKLARINI SATTI' İDDİASI

The Telegraph'ın haberine göre; İki kez Emmy kazanan Bruce Willis'in, geçtiğimiz günlerde ise Ukrayna doğumlu CEO Maria Chmir tarafından kurulan Deepcake şirketine görüntü haklarını sattığı ve bunu yapan ilk oyuncu olduğu iddia edilmişti. Böylece kendisi afazi hastalığı yüzünden oyunculuğu bırakmış olsa da, dijital ikizi sektörde devam edebilecekti.

TEMSİLCİSİ YALANLADI

Ancak Willis'in, dijital ikizini herhangi bir Deepfake şirketine satmadığı ortaya çıktı. DailyMail'de yer alan habere göre; aktörün temsilcisi The Hollywood Reporter'a konuşarak; 'Bruce'un Deepcake şirketi ile hiçbir ortaklığı veya anlaşması olmadığını' söyledi.

Dijital ikizinin haklarını sattı mı Bruce Willisin temsilcisinden açıklama

Deepcake'in bir sözcüsü de da medya kuruluşuna konuştu ve Willis'in kendi dijital ikziinin haklarının tek sahibi olduğu için, bunun ilk etapta satılamayacağını doğruladı. Ayrıca şirketin aktörle olan işbirliğinin, temsilcileri aracılığıyla kurulduğu da bildirildi.

Temsilci, 2021 yılındaki Rus firmasının reklam kampanyası için Hollywood yıldızının dijital ikizinin oluşturulduğunu doğrulamış olsa da, bu ikizin gelecekteki herhangi bir kullanımının Willis tarafından onaylanması gerekiyor.

Dijital ikizinin haklarını sattı mı Bruce Willisin temsilcisinden açıklama

AFAZİ NEDİR?

Afazi ya da söz yitimi, beynin bazı bölgelerinde (dil ve konuşmadan) meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama, okuma-yazma gibi becerilerin gerçekleştirilememesi sorunu olarak açıklanabilir.

Haberin Devamı

 TEDAVİ SÜRECİ

Afazi hastalığının tedavisinde birçok etken etkilidir. Tedavi süreci, hastanın beyninde oluşan hasar veya deformasyonun yaygınlığına ve büyüklüğüne, travma sonrası geçen zamana, hastanın yaşına, travma öncesi sağlık durumuna, cinsiyetine, psikolojik durumuna, toplumsal çevresine bağlıdır.

Afazi tedavisi genellikle bir konuşma terapisti tarafından yürütülür. Genelde afazili her bireye konuşma terapisi uygulanabilir.