Cadde Sevcan Orhan aslen nereli, kimdir? Sevcan Orhan evli mi, kiminle evli?

Sevcan Orhan aslen nereli, kimdir? Sevcan Orhan evli mi, kiminle evli?

27.02.2021 - 23:00 | Son Güncellenme:

Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Sevcan Orhan bu akşam İbo Show'un konukları arasında yer alıyor. Müzik kariyerine küçük yaşlarda başlayan Sevcan Orhan enstrüman çalarak başladığı kariyerine Lise yıllarında katıldığı müzik yarışmasında aldığı üçüncülük ile devam ettikten sonra ilk albümünü 2000 yılında çıkardı. 2006 yılında bağlama sanatçısı Ümit Yılmaz ile evlenen Sevcan Orhan'ın hayatı ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler...

Sevcan Orhan aslen nereli, kimdir Sevcan Orhan evli mi, kiminle evli

Sevcan Orhan kimdir sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. 9 yılık aranın ardından yeniden ekranlara dönen İbo Show'un bu haftaki konukları arasında yer alan Sevcan Orhan'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müzik kariyerine küçük yaşlarda enstrüman çalarak başlayan Sevcan Orhan ilk albümünü 2000 yılında çıkarmıştır. Peki Sevcan Orhan kimdir, aslen nerelidir?

Haberin Devamı

 SEVCAN ORHAN KİMDİR, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Sevcan Orhan (d. 16 Ağustos 1982, İstanbul), aslen Erzincanlı olan bir Türk halk müziği sanatçısıdır. Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında üçüncülüğü kazandı. Lise eğitiminin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne girdi. 2000 yılında Nenni Bebek isimli ilk müzik albümünü çıkardı. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda üslup ve repertuvar dersleri vermektedir. 2012-2013 arası Star TV'de Ayşe Özyılmazel'in ayrılmasından sonra türkücü Alişan ile birlikte 'Alişan ile Sevcan' isimli sabah programını sunmuştur.

Haberin Devamı

2006 yılında bağlama sanatcısı Ümit Yılmaz ile evlenmiştir.

Albümleri

Nenni Bebek (2000)
Bir Türküydü Yaşamak (2003)
Adı Aşk (2008)
Zemheriden Ötesi Bahar (2011)
Düşten Gerçeğe (2014)

Programları

Tatlı Dile Güler Yüze
Alişan & Sevcan (2012-2013)
Dillere Destan (2012-2013)