N Harfiyle Başlayan Atasözleri Ne Verirsen Elinle O Gider Seninle

Ne Verirsen Elinle O Gider Seninle

29.11.2020 - 06:00 | Son Güncellenme:

Atasözleri toplumsal olaylara kayıtsız kalmayan insanların ve bunları sadece izleyen insanların durumlarının anlatıldığı kısa cümlelerdir. Bu atasözlerimizden bir tanesi de ne verirsen elinle o gider seninle atasözüdür. Ne verirsen elinle o gider seninle atasözünün anlamı ne demek? Kısaca atasözü açıklaması nedir? İşte, tüm detaylar.

Ne Verirsen Elinle O Gider Seninle

"Ne verirsen elinle o gider seninle" atasözü hem insanı hem de dini anlamı olan bir atasözüdür. Bu nedenle de toplumda oldukça kullanılan bir atasözüdür.

Ne Verirsen Elinle O Gider Seninle Atasözünün Anlamı Ne Demek?

"Ne verirsen elinle o gider seninle" atasözünün dini anlamı bir kişinin bu dünyada yaptığı her şeyin öldükten sonra da bir karşılığı olduğunu ifade etmesidir. İslam dininde cennet cehennem kavramı inancın temelinde vardır. Bu nedenle de bu atasözünde yapılan 'o gider seninle' ifadesi günah ve sevap kavramları ile ilgilidir.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Atasözünün toplumsal anlamı bir insanın yaptığı tüm iyiliklerin mutlaka bir karşılığı olduğunun bir ifadesidir. Bir insan iyiliği tüm kuralları ile birlikte yaptığı işlerin mutlaka bir gün karşısına yine iyilik olarak çıkacağı atasözünde yorumlanmıştır. İyiliğin karşılıksız kalmadığı gibi kötülüklerinde bir karşılığı olduğu da yine verilen mesaj içerisinde yer almaktadır.