06.05.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:
Öncelikle sütün yapıştırıcı özelliğini içerisinde bulunan kazein adlı bir proteinden aldığını bilmelisin. Eski tarihlerde insanlar yapıştırıcı olarak sütün bu özelliğinden bolca faydalanmışlar.
İhtiyacın olan malzemeler
Bir buçuk su bardağı süt
Su
3 çay kaşığı beyaz sirke
Karbonat
Isıya dayanıklı kap
Süzgeç
Su bardağı
Bir tencereye sütü ekle ve ısıt. Isındıktan sonra sirkeyi ekle. Süt katılaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam et. Topaklanmalar artınca tencerenin altını kapat ve süzgece koyup topaklananları sıvılardan ayır.
Süzdüğün sıvıyı tekrar başka tencereye koy ve üstüne çeyrek su bardağı su ile bir yemek kaşığı karbonat ekle. Kabarcıklar çıkınca altını kapat.
Soğut ve yapıştırıcını hemen dene!