Doğa Dinozorları tanıyalım: Triceratops

Dinozorları tanıyalım: Triceratops

17.11.2020 - 17:33 | Son Güncellenme:

Dinozorlar dünyasından merhaba! Soyları tükenmiş bu gizemli canlılar hepimizin ilgisini çekmeye devam ediyor. Hem çok büyük hem çok küçük türleri olan, farklı farklı huyları olan bu canlılar gerçekten incelenmeye değer. Sıradaki dinozor dostumuz Triceratops.

Dinozorları tanıyalım: Triceratops

İşte karşında Triceratops!

Haberin Devamı

Şimdi günümüzden ta 68 milyon yıl öncesini, bir düşün! Dünya bambaşka bir yermiş ve Triceratopslar o zamanlarda yaşarmış.

Yaşadıkları toprakların Kuzey Amerika ve çevresi olduğu düşünülüyor. Bu, yapılan kazılar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkıyormuş.

Otobur bir dinozor olan bu arkadaşların görüntüsü çok değişikmiş. Fotoğrafından da anlayacağın gibi burnunun ve gözlerinin üzerindeki boynuzla dikkat çekiciymiş. Bilim insanlarına göre bu boynuzları, korunma amaçlı kullanmışlar.

Günümüzde yaşayan gergedanlarla benzerlik taşıyan görüntüsü ile belki de en farklı görüntüye sahip dinozor diyebiliriz onlar için.

Bir Triceratops’un ortalama 9 metre uzunluğa, 3 metre yüksekliğe ve 12 ton ağırlığa sahip olduğu düşünülüyormuş. Başı vücudunun üçte birini oluştururmuş.

Haberin Devamı

Çok vahşi görünmesine rağmen canlılara zarar vermeden bitkilerle beslenirmiş. Dişleri öğünleri küçük parçalara bölecek şekildeymiş.

Yazarlar