Geri Dön
EğlenceYumuşak poğaça yapalım!

Yumuşak poğaça yapalım!

Pastanede satılan yumuşacık poğaça ya da açmalara çok benzeyen ama evde kendin hazırladığın bir lezzete ne dersin? Poğaçamızın adı ponçik poğaça.

Yumuşak poğaça yapalım!

Malzemeleri hazırlayarak işe başlayalım:

2 yumurtanın akı (sarıları da sakla)

1 su bardağı ılık süt ve su

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket toz maya

4 yemek kaşığı şeker

6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Kaşar peyniri

Üzerine sürmek için

Ayırdığın yumurta sarıları

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

1. Yumurta akları, süt, sıvı yağ, ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştır.

2. Unu da ekle ve eline yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğur.

3. Hamuru cam ve çukur bir kaba koyarak 1,5 saat bekletmelisin. Bunu yaparken üstünü örtebilirsin.

4. Kabaran hamuru tezgaha koyup güzelce yoğur tekrar ve küçük parçalara böl. Her parçanın içine peynir koyup küçük toplar haline getir ve tepsiye yerleştir.

5. Hamur, 45 dakika da böyle beklemeli. Yine üstünü örtmeyi unutma.

6. Sonra tekrar kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı ile zeytinyağı karışımını sür ve 25 dakika fırında pişir. Fırını daha önceden ısıtmayı unutma.