Çocuk ve Kültür & Sanat Keşfet: Pera Müzesi

Keşfet: Pera Müzesi

24.02.2021 - 12:56 | Son Güncellenme:

Keşfetmek için en güzel yollardan biri de müzeleri gezmek. Bilim, tarih, sanat ve güncel olaylar hakkında birçok bilgi edinebileceğin müzeler, her detayıyla ziyaretçilerini eğitmek ve bilgilendirmek üzere kurulmuş mekanlar aslında…

Keşfet: Pera Müzesi

Bu müzelerden biri de Pera Müzesi. Kültür ve sanat alanında birçok farklı eser ve workshopun yer aldığı müzede çeşitli etkinliklere katılman da mümkün.

Haberin Devamı

Çeşitli resim koleksiyonlarından Anadolu ağırlık ve ölçüleri koleksiyonuna, Kütahya Çini ve seramikleri koleksiyonundan dijital sergilere kadar birçok eser görebilir, müzeyi zevkle keşfedebilirsin. Pera film bölümünde belgesellerden kısa filmlere uzanan geniş bir koleksiyon içinden seçtiklerini izleyebilir, öğrenme atölyelerinde çeşitli atölyelere katılabilirsin.

Keşfet: Pera Müzesi

Müze hakkında kısa bilgiler:

Giriş saatleri:

Müzeyi salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri 11.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsin. Müze haftanın diğer diğer günleri kapalı. Çarşamba günleri de öğrencilere ücretsiz giriş imkanı var.

Adresi:

Meşrutiyet Caddesi No:65 Tepebaşı-Beyoğlu-İstanbul

Kafe ve alışveriş alanı

Müze içerisinde ayrıca dinlenip sanatla dolu bir atmosferde yemek yiyebileceğin Pera Cafe ile müze ile ilgili hediyelikler satın alabileceği Artsop bulunuyormuş.

Haberin Devamı

Keşfet: Pera Müzesi

Özel kulaklıklar

Müzede gezerken gördüğün eserler hakkında bilgi edinebileceğin kulaklılar bulunuyormuş. Çeşitli sanatçılar ve oyuncular tarafından seslendirilmiş bilgiler eşliğinde gördüklerin hakkında doğru ve eksiksiz bilgi edinebilirsin.

Müzede engelli dostlarımız da çok rahat ediyor.

Merdiven alanları tekerlekli sandalye kullanımına uygun ve asansörler bulunuyormuş. Tuvaletler de özel olarak tasarlandığı için oldukça kullanışlıymış.

Yazarlar